NL EN 

SPORTEN TIJDENS JE ZWANGERSCHAP – ZWANGER WORKOUT

SPORTEN TIJDENS JE ZWANGERSCHAP – ZWANGER WORKOUT

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Wist je dat sporten tijdens je zwangerschap niet alleen gezond is voor jou, maar ook voor je ongeboren kindje? Tijd om in beweging te komen!

De komende negen maanden staat je lichaam in het teken van het gezond laten groeien van je baby. Dit vraagt om energie, focus, discipline, doorzettingsvermogen en een sterk lichaam. Zwanger zijn is topsport, waarbij je extra energie goed kunt gebruiken. Door tijdens de zwangerschap al gezond en actief te leven, ben je de eerste periode van het moederschap veel energieker.

WAAROM IS SPORTEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP BELANGRIJK?

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat sporten tijdens de zwangerschap een hoop positieve voordelen heeft. Door te sporten tijdens je zwangerschap ervaar je minder fysieke klachten gedurende je zwangerschap en herstel je sneller van je bevalling met een goede conditie. En: sporten tijdens je zwangerschap brengt geen risico’s mee voor moeder of kind, mits er sprake is van een gezond verlopende zwangerschap. 

Bij regelmatige kracht- en cardiotrainingen kunnen veel zwangerschapskwalen worden voorkomen zoals vermoeidheid, zwangerschapsdiabetes en een hoge bloeddruk. Sporten en gezond eten zullen je helpen een gezonde gewichtstoename te realiseren. Vrouwen die regelmatig en tot het einde van de zwangerschap sporten, komen gemiddeld 4 kilo minder aan dan vrouwen die niet actief zijn tijdens de zwangerschap. Tevens is sporten tijdens je zwangerschap ook gezond voor de ontwikkeling van het hart en het zenuwstelsel van de foetus en blijkt het ook een positief effect te hebben op het IQ van je baby.

HOE LANG MAG IK BLIJVEN SPORTEN TIJDENS MIJN ZWANGERSCHAP?

Je kunt vanaf het begin tot de uitgerekende datum blijven sporten tijdens je zwangerschap. Het is wel belangrijk dat je dit onder professionele begeleiding blijft doen. De Mom in Balance Zwanger workouts zijn geschikt voor alle zwangere vrouwen, ongeacht sportachtergrond of conditie. De lessen zijn op maat gemaakt voor het zwangere lichaam en ontwikkeld in samenwerking met gynaecologen en bekkenbodem fysiotherapeuten.

ZWANGER WORKOUTS

De energieke workouts van Mom in Balance in de frisse buitenlucht zorgen ervoor dat jij je sterk en energiek blijft voelen. Door de persoonlijke aandacht van professionele trainers ga jij aan de slag met functionele trainingen die speciaal samengesteld zijn voor het zwangere lichaam. Tijdens de workout is er speciale aandacht voor het versterken van je lichaam en het verbeteren van je conditie. Doormiddel van de combinatie van spierversterkende oefeningen, cardio en ontspanning laad jij jezelf op om energiek je zwangerschap te doorlopen. Gebruik de workout als een ME-time moment en kom in contact met andere inspirerende vrouwen in dezelfde fase. Tijdens de workout is er altijd ruimte om met de trainer jouw persoonlijke behoeftes en wensen te bespreken.

MOM IN BALANCE

Bij Mom in Balance kun je sporten tijdens je zwangerschap en sporten na je bevalling.  Daarnaast geven wij total body workouts voor vrouwen. Met ons netwerk van positieve en ambitieuze vrouwen helpen wij moeders aan een sterke en energieke basis en aan het opbouwen van fysieke én mentale power. Als jij goed in je vel zit is het makkelijker de juiste keuzes te maken, aan je persoonlijke ambities te werken én ten volle te genieten van je gezin. Mom in Balance heeft inmiddels tien jaar ervaring, heeft trainingslocaties in bijna alle parken van Nederland en breidt elk jaar uit met meer locaties in het buitenland; Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, Duitsland, Kenya, Singapore, Japan en Amerika.

Tamara, member Zwanger workout: ‘Wat heerlijk om je hele zwangerschap lang in beweging te blijven in de buitenlucht, ook met een enorme buik. Ik voelde me deze keer veel fitter en de bevalling verliep ook heel vlot. Ik raad het iedere zwangere in mijn omgeving aan!’

JOIN US NOW!

Ben jij Fit Zwanger?! Meld je aan voor de Mom in Balance Zwanger workout, blijf actief en voel je fit tijden je zwangerschap en daarna! Ook na je bevalling helpen we je om weer Back in Shape te komen zodat je volop kunt genieten van het moederschap.

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden ons programma. We hebben op dit moment een overeenkomst met Zilveren Kruis en Achmea. Ons advies is om je factuur altijd te declareren om er zo zeker van te zijn of jouw verzekeraar de workouts vergoed.

Zie onze algemene voorwaarden voor meer informatie.