NL EN 
TERUG NAAR BLOG OVERZICHT
Workouts voor jonge moeders in Leeuwarden

Workouts voor jonge moeders in Leeuwarden

Of Mom in Balance Friesland ook iets zou kunnen betekenen voor jonge moeders van het Ontmoetingscentrum Jonge Ouders (OJO) in Leeuwarden, was een vraag die een van onze members een tijd geleden stelde.

Vanuit haar functie als buurtsportcoach wil ze graag zo veel mogelijk mensen op een passende manier in beweging krijgen.

Het OJO is een inloopplek waar jonge moeder terecht kunnen voor informatie en advies op verschillende gebieden. Op het gebied van verantwoord sporten tijdens en na de zwangerschap hadden deze moeders de nodige vragen. Onze interesse was meteen gewekt, want dit is iets waar onze trainers de juiste adviezen in kunnen geven!

Onze trainer Jessica wilde zich hier graag voor inzetten en heeft een tweetal workouts gegeven; een aan de jonge moeder groep (jonger dan 23 jaar oud) en een aan de 23+ groep. 

Trainer Jessica: “Het waren twee bijzondere en mooie ochtenden bij de moeders van het ontmoetingscentrum. Als moeder weet ik als geen ander hoe ingewikkeld het kan zijn om een gezinsleven, werk, hobby’s en sporten met elkaar te combineren. Het is heel makkelijk om in de vicieuze cirkel van ongezond eten, niet sporten en slecht slapen te vervallen. Zeker als jij voor het grootste deel verantwoordelijk bent voor het reilen en zeilen in huis. Daarnaast verandert er veel na het krijgen van een kindje. Je lichaam is veranderd en dat vraagt om een andere manier van trainen, zeker in de beginfase. Omdat moeders vaak niet weten hoe ze hier mee om moeten gaan en hier niet de juiste begeleiding bij krijgen, laten ze het sporten links liggen.”

“Ik hoop dat ik tijdens deze twee ochtenden de moeders heb kunnen inspireren en motiveren en heb kunnen laten zien dat verantwoord trainen na een zwangerschap helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.”

STRONGER TOGETHER!

OJO

Wil jij ook een Mom in Balance trainer worden? Dat kan! We zijn altijd op zoek naar nieuwe trainers door heel Nederland. Bekijk onze vacature hier.

Ben jij nog geen Mom in Balance member? Meld je aan voor een van onze workouts! Klik hier en boek nu een gratis proefles met de code NLTRIAL

Bekijk onze workouts
deel op: