NL EN 
TERUG NAAR BLOG OVERZICHT
WHAT’S YOUR STORY? - Entrepreneur Lotte

WHAT’S YOUR STORY? - Entrepreneur Lotte

Lotte verhuisde van Den Haag naar Twente en startte daar een Mom in Balance franchise locatie. Na een aantal jaar gaat ze nu uitbreiden naar Hengelo. Hoe ze haar onderneming is gestart? Get inspired!
Hoe ben je erop gekomen om je bedrijf te starten?
"Als ex-topsporter (ik heb jarenlang op nationaal en internationaal niveau gebasketbald) en fysiotherapeut wilde ik tijdens mijn zwangerschap verantwoord in beweging blijven. Via via kwam ik bij Mom in Balance in Den Haag terecht. Ik heb tijdens en na mijn zwangerschap het hele concept doorlopen en merkte dat het echt werkt! Ik bleef fit tot het einde van mijn zwangerschap en ik pakte het sporten na de bevalling ook weer makkelijk op.
Toen mijn man en ik aan het nadenken sloegen om te gaan verhuizen naar Twente, kwam de kans langs om Mom In Balance Twente te gaan opzetten. Dit leek mij gelijk een enorme uitdaging!"

Hoe regel je dat? Je bedrijf, gezin, huishouden en sociale leven te combineren?
"Naast dat ik Mom in Balance Twente run, werk ik ook nog 2 dagen als fysio/manueel therapeut bij Topvorm Twente. Soms is dit veel, met name vanwege alle activiteiten naast het werk (bijscholing, registratie, vergaderingen) maar ik vind de combi echt superleuk. In de praktijk heb je het 1 op 1 contact met de patiënt, en kun je echt even je hersens gebruiken. Ik ben gespecialiseerd in patiënten met klachten aan het bekken, heupen en de liezen. Dit overlapt dus mooi net de meeste zwangerschapsklachten En ik geloof erin dat als je focust op waar je zelf energie van krijgt, je daarnaast zelf ook veel kan geven. Het geven van de workouts vind ik heerlijk en daar krijg ik enorm veel energie van! De overige werkzaamheden voor Mom in Balance zijn erg flexibel in te delen en dat kan ik goed combineren met mijn gezin (Man Willem, Zoon Duco van 3, en zoon Bob van 7 maanden). Ik klap vaak savonds nog even de laptop open zodat ik overdag meer quality time met de kids heb. Dit bevalt me tot nu toe prima. Moeilijker vind ik het om mijn sociale leven ook in stand te houden, dit moet ik echt inplannen in de agenda, goed voornemen voor 2018!"

Hoe komt jouw expertise tot uiting bij MIB?
"Mijn kennis en achtergrond als fyio/manueel therapeut zet ik zeker in bij Mom in Balance Twente.
Bij klachten tijdens de zwangerschap, dames die niet goed op kunnen bouwen na de bevalling en blessures in het algemeen kan ik bijna altijd een advies of gerichte doorverwijzing geven. Ook mijn trainers komen vaak met vragen bij me en samen komen we er dan wel uit. Het is fijn om te merken dat het vertrouwen geeft en dat er enige overlap in mijn werk zit. De scholing die ik volg bij mijn werk als fysiotherapeut kan ik gebruiken bij MIB en andersom. Soms komen dames die bij MIB trainen even kortdurend onder behandeling bij mij en dan kan ik ze tijdens de training ook gericht laten opbouwen. Kortom een WIN WIN situatie!"

"We gaan in maart een nieuwe locatie openen in Hengelo en deze locatie wordt ook gedraaid door een fysiotherapeut, Dorien Westra - de Jong, zij heeft onlangs de Mom in Balance trainer opleiding gevolgd en zal binnenkort als volwaardig trainer gaan starten! Het is geen must om fysiotherapeut te zijn om MIB trainer te worden, maar zeker van toegevoegde waarde en ik spreek uit ervaring ."

-
Let’s inspire each other! Wil jij ook andere vrouwen inspireren met jouw verhaal? Deel je verhaal door een mail te sturen naar marketing@mominbalance.nl, want strong women make a better world!

Ben jij nog geen Mom in Balance member? Meld je aan voor een van onze workouts! Klik hier en boek nu een gratis proefles met de code NLTRIAL

 
Bekijk onze workouts
deel op: