NL EN 
TERUG NAAR BLOG OVERZICHT
WHAT’S YOUR STORY?  - Member Laurie

WHAT’S YOUR STORY?  - Member Laurie

Koemelkallergie, pinda-allergie en huisstofmijtallergie. Kinderen kunnen allergisch zijn voor allerlei verschillende (voeding)stoffen. Laurie Lancee, al meer dan vijf jaar member in Amsterdam, is moeder van twee zoontjes. Haar tweede zoontje kreeg met 6 maanden een heftige allergische reactie na het eten van een kippenei. Lees hier het persoonlijke verhaal van haar en haar zoontje!

Mijn naam is Laurie Lancee en ik heb twee zoontjes en ben nu zwanger van de derde. Ik woon in Amsterdam en na 13 jaar voor grote corporates te hebben gewerkt, ben ik nu mijn eigen bedrijf gestart. Sporten is voor mij echt altijd een uitlaatklep geweest; en Mom in Balance maakt het ook nog eens gezellig.

Het verhaal dat ik met jullie wil delen, gaat over voedselallergie. Mijn tweede zoontje Viggo heeft, toen hij 6 maanden was, een anafylactische reactie (levensbedreigende allergische reactie) gehad na het eten van kippenei.

Wisten jullie dat?*

  1. 5% van de kinderen een voedselallergie heeft
  2. Dit aantal de afgelopen 20 jaar is verdubbeld
  3. Onderzoek aantoont dat dit door eczeem komt
  4. Het aantal kinderen met pinda- en eiallergie met 80% voorkomen kan worden door middel van het vroegtijdig introduceren van pinda en ei aan baby’s


Dit zijn de harde feiten; maar helaas nog niet altijd bekend bij de beoogde doelgroep: jullie!  Ikzelf was hier helaas ook niet van op de hoogte; daarom wil ik ons verhaal graag met jullie delen.

Viggo had last van eczeem sinds hij 3 maanden was en ik gaf volledige borstvoeding tot 6 maanden. De combinatie van deze 2 factoren heeft ertoe geleid dat Viggo al een allergie had ontwikkeld voor kippenei.
Tot overmaat van ramp waren we op het moment van de anafylactische reactie van Viggo in Spanje op vakantie (zonder auto). De campingdokter heeft ons- met gevaar voor eigen leven- naar het ziekenhuis gereden, omdat de ambulance te laat ter plaatse zou zijn. Viggo heeft het gelukkig echt net gered dankzij het zetten van een adrenalinepen.

Weer terug in Nederland hebben we, onder begeleiding van medische specialisten in het ziekenhuis, allerlei tests gedaan voor pinda’s en noten. Voor ei hebben ze dit niet eens gedaan omdat de allergie al aangetoond was.

Het resultaat was niet positief: voor alle producten had Viggo al antistoffen aangemaakt. Om de allergie echt uit te kunnen sluiten, heeft Viggo provocatietesten gedaan (gedeeltelijk thuis en gedeeltelijk in het ziekenhuis). Hierbij worden pinda’s en noten toegediend in stappen met oplopende hoeveelheden. Daar kreeg hij wat uitslag van en werd rood en hangerig. We waren erg bang dat hij alsnog een aanval zou krijgen, maar toch hebben we doorgezet en uiteindelijk heeft Viggo alle stappen van zowel het pindaschema als alle notenschema’s doorlopen. Toen moesten we thuis verder gaan met het geven van pinda en noten op een wekelijkse basis voor minstens een half jaar om ervoor te zorgen dat zijn allergie niet doorontwikkelde.

Viggo is nu 2 jaar oud en HIJ EET ALLES (behalve ei). Dus, alsjeblieft, geef je kind zeker WEL de allergene producten op een jonge leeftijd! Zorg alleen dat, als hij een verhoogd risico heeft op een allergie (zoals eczeem of erfelijkheid), je dit zo vroeg mogelijk en in een gecontroleerde setting en via een aangepast schema doet. De conclusie is dat wij TE LAAT waren met het geven van ei en dat we dit eerst in stappen hadden moeten toedienen (net als met de pinda’s en de noten).

Het schematisch en structureel introduceren van allergenen was een zware en lange weg; en voor mij een onbekende, aangezien mijn oudste zoon alles kan eten. Je bent zelf hormonaal met een kind van 4-6 maanden en het is al lastig om hapjes te geven (naast je werk, sport, borstvoeding en alle andere dingen die je wilt doen); laat staan ook nog eens allergenen te geven via een schema.

Nu ben ik weer zwanger en wil ik alles op alles zetten om te voorkomen dat mijn 3e zoontje een allergie heeft. Daarom heb ik de blog Vini Mini opgezet. Het doel van Vini Mini is informatie verstrekken over vroegtijdige introductie van allergenen bij baby’s; en ouders helpen om dit voor elkaar te krijgen. Met als uiteindelijk doel om voedselallergieën bij baby’s te voorkomen.

-

Let’s inspire each other! Wil jij ook andere vrouwen inspireren met jouw verhaal? Deel je verhaal door een mail te sturen naar marketing@mominbalance.nl, want strong women make a better world!

Ben jij nog geen Mom in Balance member? Meld je aan voor een van onze workouts! Klik hier en boek nu een gratis proefles met de code NLTRIAL

-

*Bron: Pindapoli- Reinier de Graaf Gasthuis & Stichting Voedselallergie

Bekijk onze workouts
deel op: