NL EN 
TERUG NAAR BLOG OVERZICHT
Wat betekent selfcare voor jou? | Larisa

Wat betekent selfcare voor jou? | Larisa

Selfcare betekent letterlijk zelfzorg, ofwel voor jezelf zorgen. Hoe je dit doet, kan natuurlijk per persoon verschillend zijn. Mediteren, hardlopen of tuinieren hoeft niet voor iedereen te werken. Daarom hebben wij aan ons Mom in Balance team gevraagd wat selfcare voor hun inhoudt. Lees hieronder het verhaal van Larisa, locatiemanager Mom in Balance Friesland en moeder van twee: Morris (2004) en Silvan (2006).

Selfcare is voor mij het luisteren naar mijn intuïtie en buikgevoel waardoor ik doe wat goed voelt voor mij. 

Jarenlang was ik constant bezig met dingen voor elkaar krijgen in de buitenwereld, waardoor ik mijn binnenwereld vergat. Ik leefde naar wat ik dacht dat er van mij werd verwacht en wat het beste of verstandigste was om te doen. Ik luisterde daardoor niet genoeg naar mijn gevoel.

Het moment dat dit mij duidelijk werd, ben ik mezelf gaan afvragen waar ik gelukkig van zou worden in het leven en wat ik nodig heb om op mijn best te zijn. Ik kwam er al snel achter dat ik nieuwe dingen wil gaan ondernemen en nieuwe mensen wil leren kennen. Daar krijg ik energie van!

Door te leven vanuit mijn eigen gevoel, bepaal ik zelf mijn stappen. Ik leef mijn leven en wordt niet meer geleefd. Selfcare is daarom voor mij het luisteren naar mijn intuïtie en buikgevoel, waardoor ik mijn eigen keuzes maak en doe wat voor mij goed voelt. Hierdoor ben ik op mijn best en heb ik hierdoor mijn omgeving zoveel meer te bieden. 

TIP!
Het boek wat mij heeft geholpen bij het opnieuw vormgeven van mijn leven en te leven vanuit mijzelf, is De Ladder van Ben Tiggelaar. Bekijk onze workouts
deel op: