NL EN 
TERUG NAAR BLOG OVERZICHT
Wat betekent selfcare voor jou? | Iemke

Wat betekent selfcare voor jou? | Iemke

Selfcare betekent letterlijk zelfzorg, ofwel voor jezelf zorgen. Hoe je dit doet, kan natuurlijk per persoon verschillend zijn. Mediteren, hardlopen of tuinieren hoeft niet voor iedereen te werken. Daarom hebben wij aan ons Mom in Balance team gevraagd wat selfcare voor hun inhoudt. Lees hieronder het verhaal van Iemke, locatiemanager van Arnhem & Nijmegen, en moeder van twee: Baltus (2013) en Rijk (2015).

Selfcare is voor mij gezond eten, activiteiten plannen waar ik blij van word en elke dag afsluiten met een reflectie. 

Als voedingscoach is mijn motto 'eating well is a form of self respect'. Wanneer ik van gezonde voeding een prioriteit maak, merk ik dat ik lekkerder in mijn vel zit. Ik heb meer energie, een betere concentratie en kan meer genieten van alles en iedereen om me heen. 

Naast gezond eten maak ik elke zondagavond een weekplanning waarin ik ook de momentjes voor mezelf inplan en activiteiten waar ik blij van word. Zo plan ik naast mijn zakelijke en privé afspraken ook in dat ik elke week een ochtend baantjes trek in een openluchtzwembad en naar een moestuin ga. Door dit te plannen doe ik het en kom ik de afspraak met mezelf na. Ook in weken dat ik het wat drukker heb.

Verder sluit ik elke dag af met een reflectie. Dit kan ik doen door te benoemen waar ik die dag dankbaar voor ben, door te mediteren, het doen van een yogasessie of door te schrijven. Dit helpt mij de dag bewust af te sluiten en te voelen hoe het  écht met me gaat. 

TIP!
Voor mijn weekplanning gebruik ik 'the sunny side up' van Sanny zoekt geluk. Dit is een planner waarin je doelen stelt en reflecteert en je motiveert om je doelen én dromen te behalen.

Bekijk onze workouts
deel op: