NL EN 
TERUG NAAR BLOG OVERZICHT
VOEL BINNEN EEN PAAR DAGEN VERSCHIL MET DEZE 12 VOEDINGTIPS

VOEL BINNEN EEN PAAR DAGEN VERSCHIL MET DEZE 12 VOEDINGTIPS

Als het je lukt in je eetpatroon rekening te houden met de volgende tips en richtlijnen, ben je al een heel eind en zul je binnen een paar dagen al een heel verschil voelen.


1. EEN GOED BEGIN IS HET HALVE WERK
Start de dag met een glas (lauw) water met een scheutje vers citroensap. Dat zit boordevol vitamine C, wat je vetverbranding verhoogt, reinigend werkt en ervoor zorgt dat je het ijzergehalte uit je ontbijtgranen beter opneemt.


2. VIJF EETMOMENTEN
Door regelmatig te eten en vijf kleine maaltijden over de dag te verdelen, zorg je ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en voorkom je dipjes in je energiepeil.


3. GEZONDE SNACKS
Haal gezonde snack in huis, zoals noten, banaan en crackers, zodat je minder geneigd bent naar suikerhoudende snacks te grijpen.


4. VERS & NATUURLIJK
Eet elke dag verse groente en fruit, liefst biologisch. Kies voor volkoren, spelt- en zuurdesemproducten, en voor onbewerkt.


5. ONGERAFFINEERD
Frisdrank, alle suikerhoudende producten en fabrieksvoedsel zijn funest voor je energiepeil, omdat ze een directe aanval vormen op je B-vitaminen. En die heb je nodig voor je energieproductie.


6. PLAN JE MAALTIJDEN
Sla geen maaltijden over en spaar geen honger op voor een grote maaltijd. Daardoor daalt je bloedsuikerspiegel en dat geeft een sloom gevoel.


7. EET RUSTIG
Creëer zo veel mogelijk een rustige sfeer tijdens het eten. Dat is al een hele opgave met een baby om je heen. Zorg er in elk geval voor dat je het eten niet tussendoor even weghapt, maar ga er echt even voor zitten en kauw goed. Dan begint je spijsvertering al in je mond en kost het je lichaam veel minder energie.

8. EET GEVARIEERD
Zorg ervoor dat je niet elke dag hetzelfde eet. Gevarieerd eten zet je spijsverteringssysteem goed aan het werk.

9. ONTBIJTDETOX EENS PER WEEK
Ontbijt eens per week alleen met fruit. Maak er een lekkere smoothie van, met bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, mango of banaan. Start hiermee niet eerder dan zes weken na de bevalling.


10. EET ’S AVONDS FRUIT
Eet ’s avonds na het eten alleen nog fruit. Dan sta je de volgende morgen met veel meer energie naast je bed. Je lichaam reinigt zich in de nachtelijke uren. Hoe minder je eet na de avondmaaltijd, hoe beter je lichaam daartoe in staat is.

11. NEEM VISOLIE
Wanneer je niet eens per week vette vis eet, raad ik je aan visolie te slikken. De omega 3-vetzuren worden sneller door het lichaam verbrand dan andere vetzuren en geven direct energie. Daarnaast verhoogt visolie je serotoninelevel en dat helpt tegen een down gevoel, angst, stemmingswisselingen en eetbuien.

12. NEEM EEN MULTIVITAMINE
De zwangerschap, bevalling en het herstel, eventueel in combinatie met borstvoeding vergen veel energie. Met een goede multivitamine vul je de tekorten aan vitaminen en mineralen heel snel weer aan. Prenatal vitaminen zijn hiervoor ook goed te gebruiken.

Bekijk onze workouts
deel op: