NL EN 
TERUG NAAR BLOG OVERZICHT
Update Mom in Balance & Women Win

Update Mom in Balance & Women Win

Eind vorig jaar vertelden we over het bijzondere concept dat Mom in Balance Kenya, samen met Women Win en VAP, ontwikkelde voor meisjes die (ongewenst) zwanger raken in Kenia. Drie weken geleden is het programma officieel van start gegaan, tijd voor een update!

Het verslag van het eerste avontuur gemist? Lees het hier

Op 24 september reisden Pauline en Florentine - entrepreneurs Mom in Balance Kenya - opnieuw af naar Buru Buru om VAP (Vijana Amani Pamoja) net voor de officiële aftrap van het Secure Futures project een opfriscursus te geven. De coaches die de afgelopen maanden aan de workshops deelnamen bleken de theorie goed te beheersen en blonken uit in het coachen en stimuleren van de groep. Na een korte opfriscursus waarbij een blikje cola werd gebruikt om de bekkenbodem uit te leggen, verplaatste de groep naar het 'trainingsveld'. Hier gaven de coaches een deel van de workout. Ondanks een kleine onderbreking door een tuk-tuk die in het midden van onze cirkel moest parkeren, verliep de workout soepel met ook tijd voor een grap tussendoor en een grote glimlach op hun gezichten.

Het was een uitdaging om de ideale locatie te vinden voor het trainen van de meisjes, maar het is gelukt! Er is nu elke week een workout, met een groep van 25 deelneemsters en 2 trainers. De totale groep bestaat uit 117 jonge moeders en 17 zwangeren. De deelnemers zijn enthousiast!

Begin dit jaar hebben VAP en WomenWin de Comic Relief-beurs ontvangen, waarmee ze het Secure Futures-project kunnen versnellen. Charles Otieno (VAP-programmamanager): “Het is heel belangrijk dat we nu verder kunnen gaan met deze kwetsbare groep vrouwen, waar veel mensen niet veel om geven. Dit project zal hun hoop doen herleven."

Meer weten over Mom in Balance Kenya en hun deelname aan het Secure Futures-programma? Check dan de button #STRONGWOMEN op hun Instagram account!

Bekijk onze workouts
deel op: