NL EN 
TERUG NAAR BLOG OVERZICHT
Summer fit recipe!

Summer fit recipe!

Om iedereen op het Mom in Balance kantoor fit de zomer door te helpen hebben we een speciaal Summer Fit rooster met workouts, challenges en zelf gemaakte lunches. Deze week deelden wij een foto van de heerlijke lunch van onze collega Irene op Facebook en Instagram. Met watertanden werd er op de foto gereageerd met de vraag wát het recept was. Hierbij het zomerse recept van de Indiase naanbroodjes en frisse watermeloen salade.

Irene heeft het recept van een vriendin gekregen, heeft er toen een eigen draai aangegeven en kan niet precies aangeven hoeveel gram je van alles nodig hebt. Ga dus vooral af op je wat jij lekker vindt en denkt dat goed is! De ingrediënten zijn heerlijk, kan niet fout gaan. Succes! 

Noten/kruiden mix 

NEED (voor 6 personen)

- 2 theelepels korianderkorrels
- 2 theelepels komijn zaad
- 1 eetlepel sesamzaad
- 3 eetlepels amandelen
- 2 eetlepels pistache noten
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 1 theelepel kurkuma

TO DO
Rooster eerst de koriander en de komijn. Maak ze daarna fijn in een vijzel. Rooster ook de sesam en de pijnboompitten. Doe alles samen in de keukenmachine en maal het tot kleine stukjes (niet te fijn). Je gebruikt ongeveer de helft voor de broodjes. Bewaar de rest in bijvoorbeeld een jampot. Probeer de mix eens over courgette pasta-pesto met een wit visje, heerlijk!  

---------------------------------

Naanbroodjes

NEED (voor 6 personen)

- 6 naanbroodjes (bijv. met koriander en knoflook van de Albert Heijn)
- 200 gr pompoen hummus
- optioneel: sambal, als je pittig lekker vindt
- 500 gr kwark
- 15 gr verse koriander
- 100 gr granaatappels

TO DO
Warm de broodjes op in de oven volgens verpakking en laat afkoelen. Mix de pompoen hummus en sambal (zoveel als jij lekker vindt). Smeer het over het broodje . Smeer er een laagje kwark bovenop. Strooi de noten/kruidenmix over de kwark. Garneer met verse koriander en granaatappeltjes. 

---------------------------------

Watermeloensalade

NEED (voor 6 personen)

- 1 watermeloen
- 240 gr zwarte olijven
- 200 gr feta
- 8 takjes verse munt

TO DO
Snijd de watermeloen in blokjes (niet te klein). Snijd ook de feta en de munt in kleine stukjes. Doe de watermeloen, feta, munt en olijven in een schaal. Strooi er nog wat van je noten/kruiden mix overheen en klaar! 

Bekijk onze workouts
deel op: