NL EN 
TERUG NAAR BLOG OVERZICHT
Sporten na de zwangerschap

Sporten na de zwangerschap

Ben je net bevallen en wil je weer starten met sporten? Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Om optimaal te herstellen en eventueel de borstvoeding goed op gang te laten komen, is het verstandig om de eerste week na de bevalling in en rond je bed te blijven. Daarna kunnen de meeste vrouwen rustig hun activiteiten gaan opbouwen.

Vanaf zes weken na de bevalling kun je het sporten weer opbouwen, als je toestemming hebt gekregen van de gynaecoloog of verloskundige. Doe dit bij voorkeur onder professionele begeleiding zodat je op een verantwoorde manier je lichaam weer in goede conditie krijgt, bijvoorbeeld met een speciaal ‘Back in Shape’-programma. Dit zorgt ervoor dat je lichaam op een verantwoorde manier weer aansterkt.

Om op een gezonde en verantwoorde manier te sporten na je zwangerschap, raden we je aan rekening te houden met een aantal basisrichtlijnen:

  • Luister goed naar je herstellende lichaam.
  • Houd rekening met een langere hersteltijd na een zware bevalling of keizersnede.
  • Drink genoeg water voor, tijdens en na het sporten. Zeker als je sport in combinatie met het geven van borstvoeding.
  • Neem voor en na het sporten een gezonde snack.
  • Put jezelf niet helemaal uit tijdens het sporten.
  • De eerste 12 weken na de bevalling is het verstandig geen high impact oefeningen te doen zodat de bekkenbodem kan herstellen. Dit zijn oefeningen waarbij je een sprongetje maakt, zoals bijvoorbeeld rennen. Een goed alternatief hiervoor is powerwalken. Dit is een soort snelwandelen, stevig doorstappen, waarbij de hartslag omhooggaat.


Meld je nu aan voor onze Back in Shape workout! Klik hier om een gratis proefles te boeken met de code NLTRIAL.

Bekijk onze workouts
deel op: