NL EN 
TERUG NAAR BLOG OVERZICHT
Sport & Food

Sport & Food

Dat regelmatig sporten voor meer energie zorgt, dat weten we. Maar weet je ook dat je voeding rondom je sportmoment veel invloed heeft op je energiepeil? Wat kun je beter voor of na je workout eten? En wat eet je dan?

Sport je meteen in de ochtend? Dan is het een goed idee om de avond daarvoor net een grotere maaltijd te nemen eventueel met extra volwaardige (volkoren) koolhydraten. Hierdoor bouw je wat extra energie in voor de volgende ochtend en kun je zonder eten je workout starten of iets kleins nemen met extra hydratatie (fruit of een smoothie). Neem na je training een voldoende groot ontbijt met in ieder geval eiwitten.

Sport je eind van de middag / begin avond? Dan haal je het niet met twee crackers hüttenkäse en een appel voor de lunch. Zorg voor een flinke lunch met daarin alle belangrijke voedingsgroepen (koolhydraten, eiwitten én vetten), een salade met peulvruchten, avocado en vis bijvoorbeeld. Neem eventueel 1 uur voor het sporten nog een koolhydraat rijke snack en neem vooral een goed herstel diner met iets meer eiwitten.

Sport je in de avond? Eet dan wat eerder dan je gewend bent een licht verteerbare maaltijd (denk vooral: groenten en granen die energie geven en niet juist zwaarder verteerbaar zijn!) en neem na je training nog een voedzame snack. Of draai het om en neem voor je workout een shake en eet daarna wat je normaal gesproken zou eten.

Bekijk onze workouts
deel op: