NL EN 
TERUG NAAR BLOG OVERZICHT
Sleep challenge - The secret handshake

Sleep challenge - The secret handshake

Kom je soms moeilijk in slaap? Of word je wel eens wakker en val je dan niet meteen weer in slaap? Niet kunnen slapen is geen probleem van de nacht, maar een 24-uur- probleem. Vaak ben je overdag te druk geweest of was er veel stress en is de overgang naar de nacht te groot.

THE SECRET HANDSHAKE

Kom je soms moeilijk in slaap? Of word je wel eens wakker en val je dan niet meteen weer in slaap? Niet kunnen slapen is geen probleem van de nacht, maar een 24-uur- probleem. Vaak ben je overdag te druk geweest of was er veel stress en is de overgang naar de nacht te groot.

Het Sounder Sleep System® is een methode voor mensen met stress gerelateerde slaapproblemen. 

De methode geeft je oefeningen, waarbij je met kleine, eenvoudige en zachte bewegingen je gedachten tot rust kunt brengen en je lichaam kunt ontspannen. Het resultaat is een verbeterde kwaliteit van slapen.

Daarom niet alleen oefeningen voor de avond of nacht, maar ook voor overdag. Het vergt niet veel tijd, maar het resultaat is verbluffend!

De secret handshake is een oefening om rustig te worden overdag. Steek 1 hand recht vooruit zoals een politieagent een stopteken geeft en laat de duim naar buiten wijzen. Maak met de andere hand een vuist om de duim heen. Steek van de vuist de wijsvinger uit en maak daar met de andere hand een vuist omheen. Leg de handen rustig op je schoot, mogelijk nog gesteund met een kussentje zodat de handen niet uit elkaar kunnen vallen ook als ze geheel ontspannen zijn.

1. Zit of lig rustig, voeten op de grond ogen gesloten of half kijkend naar vast punt op de grond en observeer je natuurlijke ademhaling.

2. Ga met je aandacht naar je handen. Hoe voelen die aan? Zijn ze koud/ warm of allebei? Droog of beetje zweterig? Voel je misschien je hartslag ergens? Voel je nog andere dingen? Neem waar zonder oordeel, het gaat alleen om waarnemen.

3. Voer nu de druk die je vuist omklemt heel langzaam en heel zachtjes op (alsof je een vogeltje vast moet houden maar niet dood mag knijpen). En laat vervolgens die druk weer langzaam afnemen/ losser worden. Het gaat niet om kracht en ook niet om tempo! Doe het in een vertraagd tempo en je kunt het zelfs doen door het alleen maar te denken en niet werkelijk in je duim te “knijpen”. Mogelijk loopt het ritme van de beweging gelijk met het ritme van je ademhaling. Je kunt als het je steunt ook je ademhaling gebruiken om het tempo te bepalen. Indien het je echter in de war brengt laat het dan achterwegen en houd gewoon een rustig ritme aan. Doe dit een keer of 8 en laat de beweging dan weer achterwege.

4. Doe dezelfde beweging als bij 3 nog een aantal keer en dan met de vuist die om de wijsvinger geklemd is. Neem na een keer of 8 weer een pauze. De pauzes zijn net zo belangrijk als het maken van de beweging.

5. Wissel de beweging van nummer 3 en nummer 4 met elkaar af. Indien je hier teveel over na moet denken mag je ook het alleen bij nummer 3 of nummer 4 houden. Doe deze oefening 3 tot 4 keer per dag op een rustige plaats. Deze oefening kan je ook doen als je ‘s nachts niet kan slapen.

Relax and just chill out!

Bekijk onze workouts
deel op: