NL EN 
TERUG NAAR BLOG OVERZICHT
Plank challenge | Tips

Plank challenge | Tips

Waarom is het beter om de plank uit te voeren met sportschoenen aan? En waarom adviseren we te oefenen voor de spiegel? Lees snel onze tips!

Gladde ondergrond? Ga niet planken op sokken. Je zult hierdoor uitglijden en de kans op blessures vergroten. Planken op je blote voeten kan wel maar is voor sommige mensen pijnlijk. Sportschoenen aandoen is de beste en veiligste manier om je plank uit te voeren. 

Kijk iets voor je naar de grond en kantel je bekken iets naar achter. Je lichaam is dan vanaf de voeten tot het hoofd één rechte lijn.

Span je gehele lichaam aan. Het is belangrijk om zowel je rug, benen, armen als buikspieren aan te spannen tijdens een plank. Hiermee voorkom je dat je door je schouders zakt of een holle rug krijgt.

Blijf rustig en ritmisch ademhalen. Dit klinkt logisch als je het nu leest… maar je wilt niet weten hoeveel mensen hun adem inhouden tijdens het sporten. Vooral tijdens het doen van krachttraining wordt vaak vergeten adem te halen. 

Doe de oefeningen voor de spiegel. Zo kun je checken of je de juiste houding hebt en ervaren hoe deze aanvoelt. We willen streven naar de voordelen die een oefening met zich meebrengt en daarvoor is een goede techniek essentieel!

Bekijk onze workouts
deel op: