NL EN 
TERUG NAAR BLOG OVERZICHT
Passievrucht & perzik kwarktaart

Passievrucht & perzik kwarktaart

(Advertentie)

Een crispy bodem van granola, vulling van Optimel magere kwark vanille, en een frisse topping van passievrucht en perzik! Eigenlijk gewoon een bakje kwark met granola en fruit, maar dan net even anders! Maak deze lekkere Passievrucht&Perzik Kwart Taart met onderstaand recept van Eefsfood!
 
Benodigdheden:
500 gram Optimel magere kwark vanille
100 gram (diepvries) passievrucht
125 gram perzik in partjes
100 gram knapperige granola
20 gram havermout
20 gram kokosflakes
10 gram gepofte quinoa
1 volle el honing
50 gram roomboter
6 gelatineblaadjes
 
Bereidingswijze:

  • Gebruik een springvorm van 15 cm doorsnee en bekleed de bodem met een laagje bakpapier. Mix kort de granola, havermout, kokosflakes, quinoa en honing voor de bodem samen in een keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en voeg dit dan toe. Mix nogmaals. Stort het mengsel op de bodem van de springvorm en druk goed aan. Leg de helft van de partjes perzik erop en zet dit in de koelkast.
  • Laat dan de blaadjes gelatine weken in koud water (voor zeker 15 minuten). Verhit een steelpan op het vuur en doe hier 2 eetlepels van het perzik siroop (of water) in. Los hier 3,5 blaadjes gelatine in op. Voeg dit dan al roerend toe aan de Optimel magere kwark vanille. Roer dit goed door! Giet het dan in de bakvorm en zet het terug in de koeling.
  • Verwarm dan de passievrucht. Los hier de overige 2,5 blaadjes gelatine in op en zet dan het vuur uit. Pureer de overige perzik en voeg dit hieraan toe. Laat het grotendeels afkoelen. Giet dit na ongeveer een half uur op de kwark laag. Zet de taart weer terug in de koelkast. Zo’n 3 uur wachten en dan kun je de taart aansnijden. Eet smakelijk!
Bekijk onze workouts
deel op: