NL EN 
TERUG NAAR BLOG OVERZICHT
MOM IN BALANCE & WOMEN WIN

MOM IN BALANCE & WOMEN WIN

Samen met Women Win en VAP ontwikkelden Pauline en Florentine, entrepreneurs Mom in Balance Kenya, een speciaal concept voor meisjes die (ongewenst) zwanger raakten in Kenia.

Toen Pauline & Florentine begin 2016 besloten om Mom in Balance Kenya op te zetten, waren zij het over één ding direct eens. We starten dit bedrijf hier in Kenia, maar we gaan ook iets terug doen!

HET GOAL PROGRAMMA

Ze vonden de perfecte partner voor dit plan: Women Win. Women Win zet zich wereldwijd in voor vrouwenrechten door middel van sport. Women Win werkt samen met o.a. de lokale Keniaanse organisatie Vijana Amani Pamoja (VAP). VAP staat voor Youth Together in Peace. VAP combineert sporttrainingen met sessies op het gebied van life skills voor kinderen uit de sloppenwijken van Nairobi, het zogenaamde Goal programma. Het Goal programma bestaat uit vijf modules: Be Yourself, Be Healthy, Be Empowered, Be Money Savy, Be Independent. 

‘Na een meeting eind 2017 samen met Esther van Diepen, founder Mom in Balance (MIB), besloten we te kijken hoe MIB kon bijdragen aan de huidige werkwijze van deze twee organisaties. Begin dit jaar bezochten we het uitgebreide programma van VAP in Buru Buru. We namen een kijkje in een examen lokaal waar meisjes hun ambities presenteerden. Daarnaast keken we mee bij een Tailor-, Beauty- en Computer Class waar we zagen hoe betrokken professionals de meisjes hielpen bij het ontwikkelen van hun skills om hier later een beroep van te maken. 

UITVAL VOORKOMEN

Het was duidelijk dat VAP een steeds grotere groep kreeg die uitviel; meisjes tussen de 14 en 18 jaar die (ongewenst) zwanger raakten. Deze meisjes verdwijnen volledig uit de community en uiteraard ook uit het programma. Uit schaamte, uit onzekerheid en door het gevoel nergens meer bij te horen. Voor deze specifieke groep gingen wij aan de slag. Hoe kunnen wij er, middels het MIB-concept, voor zorgen dat deze meisjes niet opgesloten thuis zitten en uit het programma vallen. Hoe zorgen we dat deze meisjes blijven bewegen, zelfverzekerd worden, het gevoel hebben dat ze bij een community horen die hen begrijpt of hetzelfde doormaken?

Samen met het MIB Education team is er een speciale workout ontwikkeld, passend voor de coaches van VAP om de eerste training te kunnen geven. Een uitdagende opgave. Je moet je voorstellen dat hormonen, de bekkenbodem en diastase hen als Chinees in de oren klinken...

MOM IN BALANCE DNA

Vrijdag 16 november was de allereerste Train the Coaches workshop! Na een workout met de hele groep in de volle zon op een zanderig veldje tussen de gebouwen in Buru Buru hebben wij het team enthousiaste coaches de basis van ons programma gepresenteerd. Na een interactieve break moesten de vrouwen in teams een onderdeel van een workout geven. Waanzinnig om te zien met hoeveel energie zij dit deden en hoe natuurlijk ze dit afging! Het positieve MIB DNA hebben deze dames allemaal!  

Het geven van de workshop was voor ons erg verhelderend: de energie en de positiviteit is een absolute natural fit. Zo fijn om nu helder voor ogen te hebben hoe wij deze jonge, kwetsbare groep meisjes het beste kunnen bereiken. Als deze meisjes alleen al komen opdagen tijdens de workouts hebben we al zó veel bereikt! We kunnen niet wachten om de pilot uit te rollen in 2019, de gospel van het fundament van MIB ook hier te verspreiden en het verschil te kunnen maken voor deze meisjes én hun omgeving. Strong women make a better world!

Win jij deze en heel veel andere vrouwen helpen? Steun Women Win en doneer via: http://www.womenwin.org/join/donate

Bekijk onze workouts
deel op: