NL EN 
TERUG NAAR BLOG OVERZICHT
Inspiratie

Inspiratie

Elke week delen we tips in onze extra nieuwsbrief. Hier vind je alle tips op een rij, laat je inspireren!
 

BOEKEN

Queen of hearts - Ghossein Dohan
Uit onderzoek is gebleken dat er jaarlijks bijna 20.000 vrouwen te maken krijgen met een zwangerschapsvergiftiging. De placenta zou kunnen verklappen of deze vrouwen op latere leeftijd een verhoogd risico lopen op hart- en vaatziekten. Ghossein-Dohan, cardioloog in opleiding van Maastricht UMC, besloot aan de hand van placenta's meer onderzoek te doen naar de voorstadia van hart- en vaatziekten bij vrouwen, onder de naam Queen of Hearts.

Om het Queen of Hearts-onderzoek te ondersteunen, heeft Ghossein de ervaringen van een aantal inspirerende vrouwen, waaronder Eva Jinek, verzameld in een boek. The Power of Now - Eckhart Tolle
Velen zullen tijdens het lezen van dit boek vaststellen dat de grootste blokkades om in het Nu te komen onze relaties zijn, dat wil zeggen de manier waarop we in onze relaties staan. Relaties kunnen echter ook een toegang zijn om tot verlichting te komen, mits we ze wijs benutten zodat ze bijdragen aan onze bewustwording en we daardoor in staat zijn meer liefde te geven. Als we volledig aanwezig kunnen zijn en iedere stap in het Nu kunnen zetten, kunnen we de werkelijkheid ervaren van zaken als 'overgave', 'vergeving' en 'het onnoembare'. Zo kunnen we onszelf openstellen voor de transformerende ervaring van De kracht van het Nu.

PS. Check ook het interview van Eckhart Tolle & Russell Brand!Woman up - Eva Daeleman

Wat is een sterke vrouw? Zijn het vrouwen die zich als mannen gedragen: actiegericht en volle vaart vooruit? Of zijn het net authentieke vrouwen? En kan je enkel succes bekomen als je je als een man gedraagt? Eva Daeleman gaat vanuit haar positie als (jonge) vrouw op zoek naar de innerlijke, vrouwelijke kracht. Ze laat zich leiden door verwondering, veerkracht en het geloof dat het anders kan. Met een gezonde portie humor, idealisme en een snufje naïviteit is Woman up een boek vol herkenbare verhalen en tips om jezelf nog beter te leren kennen. Een eerlijk boek voor vrouwen én mannen.

 

De dingen die je alleen ziet wanneer je er de tijd voor neemt - Haemin Sunim
De Koreaanse boeddhistische monnik Sunim geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Zo legt hij bijvoorbeeld uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. Haemin Sunim laat het belang zien van sterke relaties met anderen en benadrukt dat je vergevingsgezind en mild moet zijn tegenover jezelf.

De prachtige, kleurrijke illustraties fungeren als kalmerende visuele pauzes die ons aansporen rustig aan te doen. Want als jij rustig bent, zal de wereld ook rustig worden.

 

APP

Todoist
Todoist is een app waar je gemakkelijk to do-lijstjes en taken aanmaakt waar je bepaalde doelen in kan zetten, elke taak zijn eigen kleur kan geven, deadlines kan toevoegen en projecten aan kan maken. Er is zowel een betaalde als een gratis versie van de app.
 
Tip: probeer eerst de gratis versie. Hier kan je voldoende mee om eerst eens te kijken of dit iets voor jou is!
 
 
 
 
Wil jij meer tips over apps, boeken, podcasts, Ted talks en video's? Check dan onze blog Let's read!
Bekijk onze workouts
deel op: