NL EN 
TERUG NAAR BLOG OVERZICHT
How to balance mom life with working life

How to balance mom life with working life

Charly van der Straten (Founder van oppasservice Charly Cares) heeft afgelopen maand ouders, managers, artsen en CEO’s dagelijks gesproken over thema’s als thuiswerken, kinderopvang en (online) thuisonderwijs.

Voor veel moeders is dit vast herkenbaar: thuiswerken en de kinderen veel thuis, hoe ga je dit combineren? Als ouder ben je tijdelijk ouder en leraar tegelijk en daarnaast ben je ook een collega. Ook nu de scholen gedeeltelijk open gaan, zullen de kinderen ook deels thuis hun schoolwerk moeten maken.

Paula, moeder van 2 kinderen, werkt als arts in het OLVG ziekenhuis in Amsterdam: “Als plastisch chirurg was het voor mij de afgelopen weken (en nog steeds) onduidelijk hoe mijn werkzaamheden eruit komen te zien. Ik werk nu inmiddels op de intensive care op wisselende tijden. Ik weet eigenlijk pas een dag van tevoren hoe laat ik mij moet melden. Mijn man werkt de hele dag thuis en kan zich niet de hele dag met de kinderen en hun schoolwerk bemoeien. Een oppas aan huis via Charly Cares is voor ons onmisbaar.”

Oppas Laureanne past op de 2 kinderen van Paula: “Ik zorg voor de kinderen en help bij hun schoolwerk. Tijdens de oppasdienst ben ik nu wel voorzichtiger dan normaal en let ik extra op de hygiëne.”

Het is helemaal niet gek dus, om een oppas aan huis in te schakelen. Charly Cares hanteert een zorgvuldig beleid met aangepaste richtlijnen. Bijvoorbeeld één vaste oppas per gezin voor de komende periode. Zo blijft de sociale kring klein. Vanzelfsprekend geldt niet oppassen bij klachten, of geen oppas uitnodigen als een gezinslid klachten vertoond.

Kun jij thuis de hulp van een vaste oppas gebruiken die de zorg voor de kinderen voor de komende periode even overneemt? Charly Cares heeft Oppas Angels in Amsterdam, Amstelveen, Den Haag, Haarlem, Utrecht, Rotterdam, Leiden, Eindhoven en het Gooi (Hilversum, Naarden, Bussum, Blaricum, Laren, Huizen en Eemnes).

Met giftcode MOMBALANCEXCHARLY ontvang je
€ 5,- oppastegoed bij je eerste boeking. En wist je dat nieuwe members de eerste proefmaand gratis krijgen? Neem snel een kijkje!

Bekijk onze workouts
deel op: