NL EN 
TERUG NAAR BLOG OVERZICHT
Een sportroutine opbouwen die voor jou werkt? Zo doe je dat!

Een sportroutine opbouwen die voor jou werkt? Zo doe je dat!

Jij kunt het ook: in een sportroutine komen die goed voor je werkt, waar je energie van krijgt en die je echt leuk vindt. En: hoe langer het je lukt om je sportschema vast te houden, hoe makkelijker je het volhoudt, hoe sterker je wordt en hoe leuker je het sporten gaat vinden.

Voel jij je na een dag hard werken ook vaak te moe om nog in actie te komen? Dat gevoel zit meer in je hoofd dan in je lijf: waarschijnlijk heb je met je hoofd een marathon gelopen, maar dan wel grotendeels zittend achter de computer of in een meeting. Die mentale vermoeidheid zet je het beste om naar energie door lichamelijk in actie te komen. Dan kun je je hoofd even uitzetten en vloeit de energie weer terug in je lichaam. Een rondje van tien minuten flink doorwandelen kan al wonderen doen. Hoe minder zin je hebt om in actie te komen na een dag hard werken, hoe meer je lijf eigenlijk vraagt om beweging en frisse lucht.

ROUTINE
Wanneer je het sporten voor het eerst in je agenda probeert te krijgen, begin dan met één keer per week een sportactiviteit te plannen. Zodra je een goede routine hebt, kun je dit uitbreiden naar twee tot drie keer in de week. Ben je al een fanatieke(re) sporter, dan kan het goed helpen om naar een concreet doel toe te werken, bijvoorbeeld een loop van 5 kilometer of zelfs een halve of hele marathon. Denk eraan dat je realistisch blijft en plan dergelijke doelen, die meer tijd nodig hebben, op de langere termijn.

MEER ENERGIE
Sporten kost je lijf in eerste instantie energie, maar het levert je ook veel energie op — mits je het goed aanpakt. Als je hebt getraind, voel je eerst vooral de vermoeidheid, maar op een gegeven moment ervaar je de energie die je ervoor terugkrijgt. Na afloop zal blijken dat je je zelfs energieker voelt. Je bent sterker en je conditie is verbeterd: je conditie is zelfs beter dan voor de training. Je lichaam compenseert namelijk de energie die de inspanningen kosten. Wanneer je een uur hebt getraind, heb je zo’n 48 uur nodig om goed te herstellen. Na deze herstelfase zit je op de top van de energie die je hebt gekregen van de voorgaande training. Dat is het moment om weer te gaan trainen. Vervolgens herstelt je lichaam ook na deze training weer en is de balans weer beter dan daarvoor, enzovoort. Je maakt je lichaam dus steeds sterker!

Ben jij er klaar voor? Klik hier om je aan te melden voor een van de workouts! Let's do this!

Bekijk onze workouts
deel op: