NL EN 
TERUG NAAR BLOG OVERZICHT
BORSTVOEDING EN SPORTEN

BORSTVOEDING EN SPORTEN

Ben jij net bevallen en vraag jij je af of borstvoeding in combinatie met sporten wel goed is?

Ben jij net bevallen en vraag jij je af of borstvoeding in combinatie met sporten wel goed is?

Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen verschil is in de melkproductie van sportende en niet-sportende moeders. Sporten en borstvoeding levert geen enkel probleem op en is een gezonde combinatie zowel voor jezelf als voor je baby.

Hoe beter je doorbloeding, hoe beter je melkproductie. En sporten zorgt voor een goede doorbloeding. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je melkproductie afneemt als je gaat sporten. Als je lekker in je vel zit en fit bent, zal je productie eerder toe- dan afnemen. Sporten is ook niet van invloed op de kwaliteit van de borstvoeding.

Spierversterkende oefeningen voor de borst versterken je onderliggende borstspier, waardoor je borsten worden gelift. Deze oefeningen hebben géén nadelig effect op de borstvoeding.

Na zes weken is je borstvoeding vaak goed op gang gekomen en kun je zonder enig probleem met sporten beginnen. Overdrijf niet met sporten, want hevige vermoeidheid kan wel een verminderde melkproductie tot gevolg hebben.

KLEDING

Zorg voor een goed passende en maximaal ondersteunende sportbeha. Je kunt in het begin ook twee sportbeha’s over elkaar heen dragen. Je borsten zijn warmer door de toegenomen doorbloeding, dus waarschijnlijk zijn ze gevoeliger voor kou en tocht. Let dus goed op dat je je bij koud weer goed warm kleedt. Doe een paar lagen kleding over elkaar en draag thermo-ondergoed. Een bodywarmer of een extra omslagdoek of sjaal over je borsten maken een wereld van verschil.

Bekijk onze workouts
deel op: