NL EN 
TERUG NAAR BLOG OVERZICHT
Boek, tv en podcast: de tips van januari 2020

Boek, tv en podcast: de tips van januari 2020

Deze maand weer nieuwe 3 nieuwe tips: een boek, een tv uitzending en een podcast! Be inspired!

BOEKEN TIP

Iedere ouder wil dat zijn kind gelukkig is, en dat het in een veilige omgeving opgroeit tot een gelukkige volwassene. Maar hoe doe je dat? Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen (en je kinderen blij zijn dat jij het doet). Geen praktische tips over slapen, eten, goede manieren of huiswerk, maar helder advies over de essentie van het ouderschap. Op basis van haar rijke ervaring als therapeut, haar wetenschappelijke inzichten en haar persoonlijke ervaringen als ouder, behandelt Philippa Perry de grote vragen van de ouder-kindrelatie, van baby tot tienerjaren.

TV TIP

“De zin van het bestaan is te vinden in de ogen van de hulpvragende ander”, aldus psychiater Dirk de Wachter. Een opmerkelijke boodschap in deze tijd waarin perfectie en autonomie de norm zijn en tegelijkertijd eenzaamheid hoogtij viert. De Vlaming stelt daar tegenover dat liefde en verbondenheid juist bij tegenslag en tekort ontstaan. Hij zet vraagtekens bij de tendens dat – zeker op social media – alles altijd maar ‘leuk’ moet zijn en trekt met die boodschap bomvolle zalen. De Wachter is behalve psychiater en universitair docent ook schrijver van verschillende boeken.

Onlangs sprak hij over het thema ‘geluk’ in de Jacobikerk in Utrecht. Kruispunt was erbij en sprak later uitgebreid met de welbespraakte Vlaming bij hem thuis in Antwerpen. Bekijk hier de inspirerende aflevering

PODCAST TIP

Ken jij de Supersoul Conversations podcast al? Een interessante podcast waarin Oprah Winfrey met verschillende gasten praat. In de aflevering Byron Katie: Set Yourself Free praat Oprah met auteur, spreker en lerares Byron Katie.

Katie leidt ons door haar krachtige onderzoeksproces dat ze 'The Work' noemt. Ze zegt dat we onze stressvolle overtuigingen over ons leven, andere mensen en onszelf radicaal kunnen veranderen. Gebaseerd op haar eigen ervaring van hoe lijden wordt gecreëerd en beëindigd, zegt Katie dat haar eenvoudige proces toegankelijk is voor mensen van alle leeftijden en achtergronden en niets meer vereist dan een pen, papier en een open geest. TIME magazine beschrijft haar als "een spirituele innovator voor de 21ste eeuw."

 

Bekijk onze workouts
deel op: