NL EN 
TERUG NAAR BLOG OVERZICHT
Back to basic: tips voor een goede basishouding

Back to basic: tips voor een goede basishouding

Een goede basishouding is altijd belangrijk, maar na een bevalling al helemaal. Door de zwangerschap zijn bepaalde delen van je lijf verzwakt. Wij geven je 5 tips voor een goede basishouding.

Een goede basishouding is altijd belangrijk, maar na een bevalling al helemaal. Door de zwangerschap zijn bepaalde delen van je lijf verzwakt.

Allereerst je core: de spieren in je middenlijf, met name de buik-, rug- en bilspieren. En ten tweede je bekkenbodem: de spieren en het bindweefsel onder in je bekken, die er samen voor zorgen dat je blaas, baarmoeder en darmen op hun plek blijven. De bekkenbodem is een belangrijk onderdeel van je core. Om te voorkomen dat je die verzwakte spieren elders in je lijf gaat compenseren en daardoor blessures oploopt, is het hanteren van de juiste basishouding tijdens het trainen, maar ook in het dagelijks leven, erg belangrijk.

TIPS VOOR EEN GOEDE BASISHOUDING
1. Zet je voeten op heupbreedte en knieën iets van het slot.
2. Maak je bovenlichaam lang, alsof je aan een touwtje omhoog wordt getrokken.
3. Span je bilspieren licht aan en trek je navel een beetje in, zodat je een basisspanning hebt in de core.
4. Houd je schouders laag en ontspannen.
5. Wees je tijdens spierversterkende oefeningen bewust van je ademhaling. Hou je adem niet in, want dat zorgt voor een verhoogde druk in de buik. Tip: adem uit als je kracht zet. Als je dit moeilijk vindt, tel dan hardop mee, dan moet je wel ademen.

Bekijk onze workouts
deel op: