NL EN 
TERUG NAAR BLOG OVERZICHT
Apps, boeken, podcasts, TED Talks & video's

Apps, boeken, podcasts, TED Talks & video's

Elke maand delen we tips in onze nieuwsbrief. Hier vind je alle tips op een rij, laat je inspireren!

Apps

 • Brainwaves: de app maakt gebruik van binaural beats​ en rustgevende meditatiegeluiden om je te ontspannen en je slaap te verbeteren. 

 • Forest: een app die jou motiveert om van je telefoon af te blijven en zo geconcentreerd te blijven (werken). De app plant een virtuele boom voor een vooraf ingestelde periode dat je niet op je telefoon zit. Bovendien wordt er een echte boom geplant als je genoeg virtuele bomen hebt geplant. Stay focused!

 • Too Good To Go: pak voedselverspilling aan! De App Too Good To Go heeft dé oplossing: download de app en red lekker eten. Eet voor een klein prijsje en heb een grote impact op het milieu.

Boeken

 • Philippa Perry - Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen (en je kinderen blij zijn dat jij het doet): Iedere ouder wil dat zijn kind gelukkig is, en dat het in een veilige omgeving opgroeit tot een gelukkige volwassene. Maar hoe doe je dat? Helder advies over de essentie van het ouderschap. Op basis van haar rijke ervaring als therapeut, haar wetenschappelijke inzichten en haar persoonlijke ervaringen als ouder, behandelt Philippa Perry de grote vragen van de ouder-kindrelatie, van baby tot tienerjaren.

 • Roos van Wout - De vrouw in badjas: Een burn-out jaar om nooit te vergeten. Op een openhartige en een tikkeltje humoristische wijze vertelt Roos van Wout over haar leven als mid-dertiger in het boek De vrouw in badjas. Haar leven beschouwt door een bril die gekleurd werd door het jonge moederschap en een burn-out.

 • Susan David - Emotionele flexibiliteit: In The Gift and Power of Emotional Courage vertelt Susan David dat de manier waarop we omgaan met onze emoties alles bepaalt wat belangrijk is: onze acties, carrières, relaties, gezondheid en geluk. Getriggerd door haar persoonlijke en inspirerende verhaal? Lees dan ook haar boek Emotionele flexibiliteit.

 • Gretchen Rubin - The happiness project: Gretchen Rubin heeft alles: een man, twee leuke kinderen, een mooi huis en een goede baan, maar toch is ze niet zo gelukkig als ze zou willen zijn. Ze besluit zich een jaar lang te wijden aan het vinden van geluk. Haar onderzoek en bevindingen lees je in het boek The Happiness Project. Luister je liever naar een podcast? Check dan Happier waarin ze wekelijks tips en ideeën bespreekt die je gelukkiger maken.

 • Brené Brown - Durf te leiden: "Hoe ontwikkelen we moediger leiders en hoe verankeren we moed en durf in onze bedrijfscultuur?". In het boek Durf te leiden combineert Brené Brown haar onderzoeksresultaten met persoonlijke verhalen en voorbeelden om deze vraag te beantwoorden.

 • Dr. Edith Eva Eger - The Choice: in dit boek deelt Dr. Edith Eva Eger haar aangrijpende verhaal en inspireert ze hoe negatief denken omgezet kan worden in positief denken.  

 • Frans van Loef - Stoppen met stapelen: een echte aanrader als de werkdruk voor jou te hoog ligt. In vijf stappen krijg je meer rust en stop je met het stapelen van al je werkzaamheden.

 • Marijke Schotanus-Dijkstra - Durf te floreren: we leven in een van de gelukkigste landen ter wereld, maar relatief weinig mensen floreren. Dat is een belangrijk verschil, want floreren betekent niet alleen dat je je gelukkig voelt, maar ook dat je een betekenisvol leven leidt. Net die combinatie zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit.

 • Mark Tigchelaar - Focus AAN/UIT: neuropsycholoog Mark Tigchelaar wil de wereld weer laten focussen, zodat we met minder stress méér gedaan krijgen. In zijn boek leert hij je hoe je jouw concentratielekken dicht en meer gedaan krijgt in een wereld vol afleiding.

 • Michelle Obama - Becoming: een inspirerend en meelevend boek over haar leven, het leven in het Witte Huis en een goede kijk op wie zij als persoon is. 

 • Sheryl Sandberg - Lean in: vrouwen, werk en de weg naar succes: in dit boek beschrijft Sheryl Sandberg dat zij, toen zij net moeder was, niet wilde laten merken dat ze haar werk anders moest inrichten.

 • Shunmyo Masuno - Zen: the art of simple living: vereenvoudig met dit boek je leven en leer hoe je een ontspannen en voldaan gevoel creëert met simpele aanpassingen in je leven. 

 • Thijs Launspach - Fokking Druk: druk lijkt het nieuwe normaal. Met hoofdstukken als ‘Plannen voor gevorderden’, ‘Mailen als een baas’ en ‘Stoorzender wordt hulpbron’ helpt het boek je met het vinden van de juiste balans. 

 • Wouter de Jong - Mindgym: als je fysiek en mentaal goed in je vel zit is het makkelijker om te werken aan je persoonlijke ambities én te genieten van je gezin. Wouter de Jong laat in dit boek zien hoe je in 12 weken je mentale conditie kunt verbeteren.

Podcasts

 • In de podcast van New female leaders vertelt Esther van Diepen, founder Mom in Balance en SHE Performance, alles over authentiek vrouwelijk leiderschap in combinatie met het moederschap.

 • In Unlocking the Power of Sleep and Dreams vertelt Matthew Walker, professor in Neurowetenschap en Psychologie en founder en director van het Human Sleep Science centrum, over hoe belangrijk slaap is.

 • Supersoul Conversations - Een interessante podcast waarin Oprah Winfrey met verschillende gasten praat. In de aflevering Byron Katie: Set Yourself Free praat Oprah met auteur, spreker en lerares Byron Katie. Katie leidt ons door haar krachtige onderzoeksproces dat ze 'The Work' noemt. Ze zegt dat we onze stressvolle overtuigingen over ons leven, andere mensen en onszelf radicaal kunnen veranderen. Gebaseerd op haar eigen ervaring van hoe lijden wordt gecreëerd en beëindigd, zegt Katie dat haar eenvoudige proces toegankelijk is voor mensen van alle leeftijden en achtergronden en niets meer vereist dan een pen, papier en een open geest. TIME magazine beschrijft haar als "een spirituele innovator voor de 21ste eeuw."

TED Talk

 • Omdat we meer van technologie verwachten, verwachten we ook minder van elkaar? Online gesprekken zijn te retoucheren en te verwijderen, maar een face-to-face gesprek niet. Wat betekent dit voor de menselijke verbinding? Het vraagt ons diep na te denken over de nieuwe soorten verbinding die we willen hebben. Check de Ted Talk van Sherry Turkle, Connected but alone?

 • Brené Brown bestudeert menselijke verbindingen: ons vermogen tot inleving, erbij horen en de liefde. In deze een scherpe en grappige Ted Talk 'De kracht van kwetsbaarheid' deelt ze haar inzicht hoe je zowel jezelf als de mensheid leert te begrijpen.

 • Wel eens gehoord van de KonMari methode van Marie Kondo? Het werkt echt! Schrijver en ontwerper Graham Hil geeft je in zijn Talk 'Less Stuff, More Happiness' het antwoord op de vraag: Can having less stuff, in less room, lead to more happiness? 

 • "In onze luider en luider wordende wereld," zegt geluidsexpert Julian Treasure, "verliezen we ons vermogen om te luisteren". In de korte, boeiende talk, 'Vijf manieren om beter te luisteren' deelt Treasure vijf manieren om beter te luisteren. 

 • Build the lives we want in the time we've got. Laura Vanderkam geeft in haar TED Talk handvatten om tijd te vinden voor wat jij echt belangrijk vindt. 

 • How to get what you want? Mel Robbins, life coach en maker van 'the 5 second rule', inspireert je in haar TED Talk 'Prima?! Hou jezelf niet voor de gek!'.

 • In de TED Talk 'Every kid needs a hero' bespreekt Rita Pierson hoe belangrijk het is om contact met kinderen te maken op oprecht, menselijk en persoonlijk niveau. Een inspirerende, maar ook grappige, talk.

 • In 'The brain-changing benefits of exercise' legt neurowetenschapper Wendy Suzuki uit welke positieve invloeden beweging op je brein heeft.

 • Leer in de TED Talk 'The Hidden Power of Smiling' hoe belangrijk het is om te glimlachen.

Documentaire/video/TV

 • Dirk de Wachter sprak hij over het thema ‘geluk’ in de Jacobikerk in Utrecht. Kruispunt was erbij en sprak later uitgebreid met hem thuis in Antwerpen. “De zin van het bestaan is te vinden in de ogen van de hulpvragende ander”, aldus psychiater Dirk de Wachter. Een opmerkelijke boodschap in deze tijd waarin perfectie en autonomie de norm zijn en tegelijkertijd eenzaamheid hoogtij viert. De Vlaming stelt daar tegenover dat liefde en verbondenheid juist bij tegenslag en tekort ontstaan. Hij zet vraagtekens bij de tendens dat – zeker op social media – alles altijd maar ‘leuk’ moet zijn en trekt met die boodschap bomvolle zalen. De Wachter is behalve psychiater en universitair docent ook schrijver van verschillende boeken. Bekijk hier de inspirerende aflevering.

 • Heb jij ‘m al gezien: de Netflix hitserie The Crown? Sinds het derde seizoen gelanceerd is wordt er alweer uitgekeken naar de volgende. De serie vertelt een biografisch verhaal over de regeerperiode van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Een echte aanrader!

 • Wil jij leren loslaten? David Ellzey toont in 'Beyond the Mind's Limitations' op een humoristische wijze de gedachten en gevoelens die je geluk kunnen belemmeren.

 • In 'The Kindness Diaries' reist Leon Logothetis de wereld rond op een oude motor. Hij doet een beroep op de goedheid van onbekenden, die hij op een inspirerende manier terugbetaalt. Een Must-See op Netflix!

 • De Netflix documentaire die je wereldbeeld verbreed: Heal. Verhalen van spirituele leiders, artsen en mensen met chronische ziekten onthullen het sterke verband tussen de menselijke psyche en fysieke gezondheid.

 • In need of some motivation? Bekijk de video Dream Crazier van Nike, It's only crazy until you do it! 

 • Nog een Netflix kijktip: de documentaire The Dawn Wall. Samenwerken, doorzettingsvermogen en je uiterste opzoeken, het zit er allemaal in! Een documentaire over twee mannen die de El Cape beklimmen.
Bekijk onze workouts
deel op: