NL EN 
TERUG NAAR BLOG OVERZICHT
Alcoholvrije Gin-tonic cheesecake

Alcoholvrije Gin-tonic cheesecake

YAY, een alcoholvrije gin-tonic cheesecake! Deze heerlijke cheesecake is perfect voor elke gelegenheid die vraagt om een mooie taart. Iedereen zal onder de indruk zijn van jouw bakkunsten! En de taart is alcoholvrij dus dat betekent ook bewust genieten, perfect!

Bereidingstijd: 4 uur

Need

~ Springvorm van 24 cm
~ 400 gram koekjes
~ 150 gr roomboter
~ 1000 gr kwark
~ 500 gr roomkaas
~ 100 gr suiker
~ 100 ml alcoholvrije gin voor taart + 40 ml alcoholvrije gin voor gelei topping naar keuze
~ 12 gelatine blaadjes voor taart + 6 gelatine blaadjes voor gelei topping
~ 1 limoen, rasp + sap
~ 100 ml sinasappelsap
~ Komkommer + limoen ter garnering 

To-do

 1. De bodem: Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en smelt de roomboter in een steelpannetje. Roer de koekkruimels door de roomboter en meng dit goed.
 2. Bekleed een springvorm met bakpapier op de bodem en verdeel de koekkruimels erover. Druk het stevig aan met de bolle kant van een lepel.
 3. De vulling: Mix de kwark met de roomkaas en de suiker met een mixer, tot het een egaal geheel is. Meng vervolgens de alcoholvrije gin door het beslag, plus de limoenrasp en het limoensap
 4. Laat de gelatineblaadjes voor de taart vijf minuten weken in koud water. In een apart bakje met koud water laat je de gelatineblaadjes voor de gin-sinaasappelgelei ook weken.
 5. Los de gelatineblaadjes voor de taart daarna op in een klein beetje heet water. Roer goed, tot echt alles is opgelost!
 6. Meng het gelatinemengsel voor de taart goed door het kwark-roomkaasmengsel.
 7. Giet het kwark-roomkaas-gelatinemengsel over de bodem. Nu is het tijd om de taart op te laten stijven in de koelkast voor minstens 3 uur.
 8. De gelei topping: Maak de gin-sinaasappelgelei door het sinaasappelsap te verwarmen in een steelpannetje. Voeg hier de alcoholvrije gin voor de gelei aan toe.
 9. Pak de gelatineblaadjes voor de gelei die lagen te weken in koud water erbij en knijp ze goed uit. Voeg de gelatine toe aan het warme sinaasappelsap. Laat deze niet koken!
 10. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat dit een minuut of 20 afkoelen tot kamertemperatuur.
 11. Giet de gin-sinaasappelgelei over de cheesecake als die al enigszins hard is geworden (na 30 à 40 minuten koelkasttijd). Zet de cheesecake daarna terug in de koelkast voor de resterende 2,5 uur opstijven.
 12. Garneer de cheesecake met sliertjes komkommer en schijfjes limoen om helemaal af te maken.

En voilà, om je vingers bij af te likken!

Bekijk onze workouts
deel op: