NL EN 
TERUG NAAR BLOG OVERZICHT
5 redenen waarom gezond eten tijdens je zwangerschap nóg belangrijker is!

5 redenen waarom gezond eten tijdens je zwangerschap nóg belangrijker is!

Patricia Ploeger, oprichter van Gezond eten voor je kind geeft je 5 redenen waarom gezond eten nu nóg belangrijker is!

 1. Groei & ontwikkeling: de 1ste 1000 dagen zijn superbelangrijk.
Een kind groeit razendsnel tijdens de eerste 1000 dagen: van zwangerschap tot peuter. De lengte van je baby neemt 50% toe en de kleine wordt maar liefst 4 keer zwaarder. De hersenen groeien en het immuunsysteem is volop in ontwikkeling. Een kindje profiteert maximaal van gezond eten. 

2. Smaakontwikkeling: de 1st 2 jaar kun je volop benutten.
Via het vruchtwater maakt een kindje al kennis met verschillende smaken. Grote kans dat je kindje de smaken straks eerder waardeert. Ook als een kindje geboren is valt er veel winst te behalen. Tot het 2e jaar kun je vaak spreken van the window of oppertunity: een kindje heeft zin om nieuwe smaken te leren kennen. Grijp die kans! 

3. Gezond eetpatroon aanleren: in de 1ste 5 jaar leg jij als ouder de basis.
Eetgewoonten komen vaak op jonge leeftijd al tot stand. Wist je dat je deze gewoonten vaak tot volwassen leeftijd aanhoudt? Als ouder speel je dus een belangrijke rol bij het aanleren van een gezond eetpatroon. Denk aan: eten aan tafel en het aanbieden van groente en fruit.

4. Een gezond gewicht: daar heeft je kind nu al profijt van.
Een gezond gewicht is ook voor een kind in de groei belangrijk. Een kind kan zich makkelijker bewegen. Bovendien heeft een kind minder kans op het ontwikkelen van overgewicht en ziekten die daarmee samenhangen, zoals diabetes. 

5. Een kind in de groei: heeft al het goede van eten en drinken nodig.
Een kind in de groei heeft al het goede van eten en drinken nodig! Voldoende energie en de juiste voedingsstoffen, zoals vezels, extra vitamine D en voldoende gezonde vetten. Energie en voedingsstoffen heeft een kindje ook nodig om te kunnen leren, kruipen, vallen en weer opstaan.

Wie is Patricia?
Patricia is online kindervoedingsexpert, diëtist en moeder. Zij helpt ouders met gezond eten zodat hun kind later groot en sterk wordt. In haar onlineprogramma’s geeft ze zowel zwangere als ouders advies over gezond eten voor je kind. Patricia maakt praktische lijstjes waarop staat wat je juist wél mag eten of geven en houdt van recepten die snel, simpel en gezond zijn.

Meer weten?
Kijk eens op Gezond eten voor je kind, dé online community voor (aanstaande) ouders, opgericht door Patricia Ploeger: kindervoedingsexpert, diëtist én moeder. Hier vind je volledige onlineprogramma’s met praktisch advies over gezond eten voor je kind: van zwangerschapswens tot 42 weken zwangerschap. Meer weten? Ga naar www.gezondetenvoorjekind.nl en schrijf je in voor de gratis cursus.

Bekijk onze workouts
deel op: