NL EN 

FAQ

Algemeen
Ik heb een workout gemist. Kan ik deze inhalen?

Het is mogelijk om binnen een actief abonnement gemiste lessen in te halen. Als je een workout moet missen kun je die afmelden op de App en ontvang je een een credit die je in kunt zetten op een andere dag. Probeer een gemiste les altijd zo snel mogelijk in te halen, zodat je je sportroutine kan vasthouden! Gemiste lessen kunnen niet na het aflopen van het abonnement worden ingehaald. Je kunt je aan- en afmelden via de Mom in balance App, deze kun je downloaden via de App Store of Google Playstore.

Het lukt mij niet om elke week naar mijn les te gaan, kan ik ook op een andere dag naar een Mom in Balance les gaan?
We streven naar vaste groepen voor een optimale beleving van je trainingen. Als je op je toegewezen dag niet in staat bent om naar de les te gaan, kan je jouw les eenvoudig wijzigen met de Mom in Balance APP.
Ik zou graag op flexibele dagen willen meetrainen, is dat mogelijk?
We streven naar vaste groepen voor een optimale beleving van je trainingen. Wanneer je flexibel wilt trainen op verschillende dagen dan is dat ook goed mogelijk. We plannen je in op een vaste dag in de week, deze lessen kun je zelf makkelijk wijzigen met de Mom in balance APP.
Ik heb me aangemeld voor een proefles maar het lukt me niet om te komen, kan ik deze nog last minute wijzigen?
Je kunt  de les opnieuw inplannen om de les te volgen, stuur graag een mail om je opnieuw in te plannen.
Ik zou me graag opnieuw willen inschrijven en ik heb mijn pakket van de vorige keer nog. Heb ik recht op korting?
Als je al eerder hebt deelgenomen aan de Zwanger workout of Back in Shape workout én je alle spullen uit het pakket nog hebt, dan krijg je 1 gratis les cadeau. Vermeld in het gedeelte voor opmerkingen of je al eerder hebt deelgenomen, zodat we hier rekening mee kunnen houden.
Ik heb een slechte (tot geen) conditie, kan ik dan wel meedoen?
Natuurlijk kan je meedoen! De sportprogramma's van Mom in Balance zijn voor ieder niveau toegankelijk. De trainer zorgt voor de juiste differentiatie binnen de groep. Ben je niet helemaal zeker? Doen dan een proefles mee om te bepalen of je het leuk vindt of niet (kunnen we ons niet voorstellen!)
Wat moet ik meenemen naar de workout?
We raden aan om een flesje water mee te nemen en natuurlijk een goed humeur! In de winterperiode met koud weer is het aan te raden om meerdere dunne lagen kleding over elkaar te dragen en een muts en handschoenen, zo blijf je lekker warm tijdens de training en is het heel fijn sporten in de koude buitenlucht.
Welke kleding is geschikt om te dragen tijdens de workouts?
Lekker zittende sportkleding en stevige sportschoenen. In de koudere periode is het aan te raden om meerdere dunne lagen over elkaar te dragen (en muts en handschoenen!). dat houdt de warmte goed vast en geeft je bovendien de gelegenheid om ook iets uit te trekken mocht het toch te warm worden. Wist je dat we ook een eigen (Maternity) Active Wear collectie hebben? Check onze webshop
Waar kan ik mijn spullen laten tijdens de workout?

De trainers hebben een rugzak voor het opbergen van sleutels en telefoons. Helaas heeft de trainer niet genoeg ruimte voor jassen en flesjes water, deze kun je echter wel kwijt op de locatie van de workout.

Zijn de workouts altijd in de buitenlucht, ook in de winter?
Ja! Zeker in de winterperiode waarin je vaak binnen bent, is het heerlijk en gezond om een uurtje in de frisse buitenlucht te zijn. 
Het is erg koud buiten, gaat de workout door?
De outdoor workouts vinden plaats gedurende de hele winter! Het is vooral stimulerend om buitenshuis te sporten tijdens de koude wintermaanden, wanneer je vaak binnenshuis zit. Alleen in het geval van zware regenval, onweer of ijzel worden de trainingen geannuleerd, dit wordt minimaal een uur van tevoren  per mail doorgegeven. Check dus bij slecht weer altijd even je mail. Als een les niet doorgaat, dan kan je deze workout inhalen op een andere dag.
Gaan de workouts door wanneer het regent?
De workouts gaan altijd door. De trainer zorgt ervoor dat je lekker warm blijft tijdens de training. Mocht je een licht regenjasje hebben, dan is dit prettig om te dragen tijdens de training. Alleen bij hele hevige regenval, onweer en ijzel gaan de workouts niet door, dit wordt minimaal een uur van tevoren per mail doorgegeven. Check dus bij slecht weer altijd even je mail. Als een les niet doorgaat, dan kan je deze workout inhalen op een andere dag.
Zijn er workouts op nationale feestdagen?
De workouts vinden het het hele jaar door plaats, alleen op nationale feestdagen gaan de workouts in principe niet door, zonder dat dit zal leiden tot contributievermindering of restitutie. Deze lessen kunnen altijd op andere dagen worden ingehaald binnen je abonnementsperiode. Op sommige locaties wordt er wel getraind op nationale feestdagen, check dit graag bij jouw trainingslocatie.
Mijn vakantie valt midden in een reeks workouts, kan ik de gemiste trainingen nog inhalen?
De workouts die je mist door vakantie kun je heel goed extra inplannen voor en na je vakantie binnen de periode van je abonnement. Maak gebruik van de Mom in balance APP om je lessen af- en aan te melden.
Ik heb een blessure/complicaties, wat moet ik doen?
Als je door een blessure of complicaties tijdens of na de zwangerschap ineens niet meer kan meetrainen, laat dit dan zo snel mogelijk via info@mominbalance.nl weten. Wij zetten je abonnement stop en activeren het weer zodra je de trainingen weer kunt hervatten.
Waar kan ik de Algemene Voorwaarden van Mom in Balance vinden?
De Algemene Voorwaarden staan helemaal onderaan elke pagina van de site. Je kunt ze vanaf deze locatie downloaden en uitprinten.
Abonnement
Ik wil mijn abonnement omzetten naar een ander abonnement, hoe doe ik dat?

Stuur een mailtje naar info@mominbalance.com dan maken wij het voor je in orde. Laat ons graag ook weten welke training je wil gaan volgen bij het aanpassen van je abonnement en vanaf welk moment je de aanpassing wil laten doorvoeren.

 

Ik heb een gratis proeflescode, hoe wissel ik deze in?
Wat  goed dat je een keer komt meetrainen! Je kunt je aanmelden via de site. Door bij het aanmelden de kortingscode te gebruiken die op de bon staat, ben je aangemeld voor de proefles. De afdeling planning zal daarna per mail laten weten in welke groep je bent ingedeeld.
Ik heb een proefles meegedaan en wil me graag opgeven voor het abonnement, hoe doe ik dit het makkelijkste?
Wat goed dat je bij Mom in Balance komt sporten! Om je abonnement te activeren kun je je het beste nogmaals aanmelden via de aanmeldpagina, je zult dan direct ingedeeld wortden voor de juiste les en ontvang je van ons een inlog voor de Mom in Balance APP.
Kan ik op ieder gewenst moment starten met mijn abonnement?
Ja, het is goed mogelijk om op ieder gewenst moment van start te gaan. In de eerste maand dat je traint rekenen we alleen de workouts die je hebt mee kunnen trainen.
Hoe moet ik de abonnementskosten betalen?

De betaling gaat via automatische incasso en het maandbedrag wordt aan het einde de maand geïncasseerd. We incasseren achteraf. Als je halverwege de maand start of stopt dan betaal je een half maandbedrag. Zie ook onze algemene voorwaarden

Ik zou graag mijn abonnement omzetten van onbeperkt naar 1 x per week trainen

Wanneer je je abonnement wilt omzetten van een onbeperkt abonnement naar een abonnement voor 1 x per week trainen zal dit ingaan op de eerste van de maand van de eerste opvolgende maand.

Hoe zet ik mijn abonnement stop?

Stuur een mail naar info@mominbalance.nl met daarin per wanneer je je abonnement wilt beeindigen en het liefst ook met de reden waarom. Je ontvangt vervolgens van ons een bevestiging van opzegging. Houd er rekening mee dat een opzegtermijn van 1 kalendermaand van toepassing is.

Ik ben gestopt met de workouts en toch is er nog geld van mijn rekening afgeschreven, hoe kan dat?
We incasseren achteraf, dus altijd aan de maand eraan voorafgaand. Bij de omschrijving van de incasso staat de periode waarover het bedrag is afgeschreven.
Worden de workouts vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Sommige zorgverzekeraars vergoeden onze workouts! Check je polis of neem contact op met je verzekeraar voor informatie hierover. 

Zwanger Workout
Ik ben zwanger, wanneer kan ik starten met de workouts?
Vanaf het moment dat je zwanger bent, kun je meedoen. De meeste deelnemers starten rond 12 tot 16 weken zwangerschap met de workouts. In de les varieert ieder z'n zwangerschap! Doortrainen kan tot de uitgerekende datum.
Ik train vaak en ik ben in goede vorm, wanneer moet ik overschakelen naar de zwangerschap workout?

Je kan het beste rond de 16 weken (zwangerschap) overschakelen naar de zwangerschap workout. Zodra je het tweede trimester bent ingegaan, zou je je rectus abdominus niet meer actief moeten trainen. Wil je meer dan 1x per week trainen? Dat is geen probleem, we hebben ook een zwangerschap PLUS lidmaatschap, waarmee je 2x per week kunt trainen.

Ik heb last van mijn bekken/bekkeninstabiliteit, kan ik dan wel meetrainen?
Je kunt zeker meetrainen. Laat het van te voren wel aan ons weten zodat de trainers hier rekening mee kunnen houden tijdens de training. Juist bij klachten wordt geadviseerd om te blijven bewegen en de spieren rondom het bekken hiermee te versterken. We werken nauw samen met bekkentherapeuten.
Ik heb 3 maanden meegetraind in de Zwanger Workout en wil graag nog even doortrainen.
Dat kan, je abonnement loopt automatisch door tot maximaal je uitgerekende datum. Mocht je eerder willen stoppen, dan kan je dit op elk gewenst moment per mail aan ons doorgeven via info@mominbalance.nl, of gebruik het contactformulier.
Ik wil graag meedoen, maar kan maar een paar weken meedoen omdat ik bijna uitgerekend ben.
Dat kan! Het is altijd goed om aan je conditie te werken, en het werkt in je voordeel tijdens de bevalling! Het abonnement loopt door tot maximaal je uitgerekende datum. Als je aan ons doorgeeft wanneer je wilt stoppen via info@mominbalance.nl of via ons contactformulier, kan je na de bevalling weer doorgaan met de Back in Shape Workouts. Bij minimale deelname van 3 maanden ontvang je een Zwanger pakket gratis (boek Gezond & Energiek Zwanger en een trainingsband t.w.v. eur. 30,-), dit wordt dan apart verrekend (afhankelijk van hoeveel weken je meetraint).
Ik wil stoppen met de zwanger workout, hoe doe ik dit het makkelijkste

Er is een minimale lidmaatschapsperiode van 3 maanden vereist voor de zwangerschap workout. Je lidmaatschap stopt automatisch wanneer je 40 weken (zwangerschap) hebt bereikt. Als je wil stoppen voordat je bent uitgerekend, maar nadat je de periode van 3 maanden hebt voltooid, stuur dan een e-mail naar info@mominbalance.nl. Ben je voorbij je uitgerekende datum, maar heb je nog steeds de energie om door te gaan met de trainingen? Dan zijn die trainingen op ons!

Back in Shape Workout
Ik zou graag willen beginnen met de Back in Shape wokout, hoe doe ik dat het makkelijkste?

Je kan je op de website aanmelden. Je zal dan een ontvangstbevestiging ontvangen nadat je je hebt geregistreerd en de algemene voorwaarden hebt goedgekeurd. We zullen je toewijzen aan een groep en e-mailen met alle details met betrekking tot de workout (exacte meeting locatie en de naam en contactgegevens van de trainster).

Ik ben net bevallen, wanneer kan ik starten met de workouts?
Vanaf de zesde week na de bevalling kun je weer starten met ons Back in Shape programma. Heb je een pittige bevalling gehad met complicaties? Overleg dan even met je gynaecoloog per wanneer je kunt starten.
Ik ben alweer enkele maanden geleden bevallen en wil sporten, welke workout is voor mij geschikt?
Je kunt het beste starten met Back in Shape, zodra je deze workouts hebt afgerond, kan je doortrainen in de Mom in Shape workout. Beschik je over een mega goeie conditie en wil je sneller doorstromen naar de Mom in Shape Workouts, dan is dit ook mogelijk.
Mpower Workout
Wat is Mpower?
Mpower richt zich op hoogopgeleide ambitieuze en actieve vrouwen die topfit willen zijn. Vrouwen die uitgedaagd willen worden, en er altijd naar streven het beste uit zichzelf te halen. Mpower is niet specifiek voor jonge moeders, maar voor iedere vrouw. De focus ligt op het sterker maken van jezelf zowel mentaal als fysiek door middel van sport.
Is Mpower voor ieder workout niveau?
De Mpower workout is voor alle niveaus. Ook wanneer je (nog) niet fit bent. Onze professionele trainers adviseren jou welke oefeningen je wel of nog niet kunt doen.
Ik heb al een tijd niet gesport, kan ik direct instappen bij de Mpower trainingen?
Het is goed mogelijk om op je eigen niveau je trainingen op te bouwen binnen de Mpower workout. We zullen je motiveren om wekelijks de workouts te volgen zodat je binnen no-time weer topfit zal voelen.
Ik heb een goede conditie, zijn de Mpower workouts uitdagend genoeg voor mij?
Jazeker, de Mpower trainingen zijn uitdagende trainingen waarin je jezelf op je eigen niveau kan challengen. Ook worden er op de verschillende trainingslocaties toegewerkt naar een trainingsdoel met deelname aan loopjes.
Wat biedt Mpower, naast de workout, nog meer?

Naast de workouts krijg je home routines en inspiratie over thema’s als body en mind. De homeroutines worden elke twee maanden opnieuw aangeboden met een duidelijk schema wat thuis uitgevoerd kan worden op eigen niveau. Zo haal je meer uit je workout! Verder wordt er in Mpower gewerkt met persoonlijke doelstellingen en maken we dingen meetbaar.Members App
Wat is de Mom in Balance app?

De Mom in Balance app is een tool om je trainingen te beheren. Je ziet wie er nog meer aangemeld staan in jouw trainingen, je kan inhaal-workouts plannen, video’s bekijken voor je home routine en inspiratie opdoen met lekkere recepten of bijvoorbeeld ontspanningen oefeningen.

Ik kan niet inloggen, wat moet ik doen?

Alle informatie over inloggen staat in de bevestigingsmail die je van ons hebt ontvangen. Mocht je ondanks deze gegevens niet in kunnen loggen, neem dan contact op met Mom in Balance via info@mominbalance.nl. Stuur ons een printscreen van je foutmelding en dan gaan we je probleem oplossen.

Moet ik push berichten aanzetten?

Wij raden je aan om de push berichten (notificaties) van deze app aan te zetten. Belangrijke info als cancelen of éénmalige wijzigingen van je workout wordt via een pushbericht gedeeld met je. Voor de zekerheid ontvang je ook altijd en email van dit bericht.

Waarom moet ik mij aan- of afmelden voor een workout?

Er zijn meerdere redenen waarom het belangrijk is om je aan of af te melden voor de workout. Allereerst houd je bij het niet afmelden een plekje bezet voor iemand die eventueel een workout in wilt halen. Daarnaast spaar je, bij een abonnement van 1x per week, een credit wanneer je je afmeldt voor een training, zodat je deze workout op een ander moment weer in kunt halen. Ten slotte is het voor de trainster ook handig om te weten hoeveel deelneemsters er deel zullen nemen aan de workout.