NL EN 

FAQ

Algemeen
Hoe lang duurt een workout?
Een uur. Zorg dat je lekker op tijd bent. Op de starttijd gaat de groep het park/bos in, en dan is het vaak lastig ze terug te vinden.
Ik heb een workout gemist. Kan ik deze inhalen?

Het is mogelijk om binnen je abonnement gemiste lessen in te halen. Als je een workout moet missen kun je die afmelden via je Members App. Als je je minimaal een uur voordat de les begint afmeldt, ontvang je bij een abonnement van 1 x per week een credit waarmee je een inhaaltraining kan inplannen. Je kan max 4 credits opsparen. Probeer een gemiste les altijd zo snel mogelijk in te halen, zodat je je sportroutine kan vasthouden!

Gemiste lessen kunnen niet na het aflopen van het abonnement worden ingehaald.

Je kunt je aan- en afmelden via de Mom in balance App, deze kun je downloaden via de App Store of Google Playstore.

Het lukt mij niet om elke week naar mijn les te gaan, kan ik ook op een andere dag naar een Mom in Balance les gaan?

We streven naar vaste groepen voor een optimale beleving van je trainingen. Als je op je toegewezen dag niet in staat bent om naar de les te gaan, kan je jouw les eenvoudig wijzigen met de Members App. 

Wil je je vaste lesreeks wijzigen? Dan kan je ons even een mail sturen. Dit kan je niet zelf via de Members App in orde maken. 

Ik zou graag op flexibele dagen willen meetrainen, is dat mogelijk?
We streven naar vaste groepen voor een optimale beleving van je trainingen. Wanneer je flexibel wilt trainen op verschillende dagen dan is dat ook goed mogelijk. We plannen je in op een vaste dag in de week, deze lessen kun je zelf makkelijk wijzigen met de Members App.
Ik heb me aangemeld voor een proefles maar het lukt me niet om te komen, kan ik deze nog last minute wijzigen?

Ja, dit kan. Je kan de proefles zelf verzetten via de Members App. Download de Mom in Balance Members App via de Appstore of Google Playstore. Je wachtwoord is je geboortedatum. In de App kan je je afmelden voor de geplande training. Je ontvangt dan een credit waarmee je een andere workout kan inplannen via BOEK WORKOUTS, binnen een periode van 2 weken.

Ik heb een slechte (tot geen) conditie, kan ik dan wel meedoen?
Natuurlijk kan je meedoen! De sportprogramma's van Mom in Balance zijn voor ieder niveau toegankelijk. De trainer zorgt voor de juiste differentiatie binnen de groep. Ben je niet helemaal zeker? Doen dan een proefles mee om te bepalen of je het leuk vindt of niet (kunnen we ons niet voorstellen!)
Wat moet ik meenemen naar de workout?
We raden aan om een flesje water mee te nemen. In de winterperiode met koud weer is ons advies om meerdere dunne lagen kleding over elkaar te dragen en een muts en handschoenen, zo blijf je lekker warm tijdens de training en is het aangenaam sporten in frisse buitenlucht.
Welke kleding is geschikt om te dragen tijdens de workouts?
Lekker zittende sportkleding en stevige sportschoenen. In de koudere periode is het aan te raden om meerdere dunne lagen over elkaar te dragen (en muts en handschoenen!). dat houdt de warmte goed vast en geeft je bovendien de gelegenheid om ook iets uit te trekken mocht het toch te warm worden. Wist je dat we ook een eigen (Maternity) Active Wear collectie hebben? Check onze webshop
Waar kan ik mijn spullen laten tijdens de workout?

De trainers hebben een rugzak voor het opbergen van sleutels en telefoons. Helaas heeft de trainer niet genoeg ruimte voor jassen en tassen.

Zijn de workouts altijd in de buitenlucht, ook in de winter?
Ja! Zeker in de winterperiode waarin je vaak binnen bent, is het heerlijk en gezond om een uurtje in de frisse buitenlucht te zijn.
Het is erg koud buiten, gaat de workout door?
De outdoor workouts vinden plaats gedurende de hele winter! Juist in deze maanden is het heerlijk om te trainen in de frisse buitenlucht. Alleen in het geval van zware regenval, onweer of ijzel worden de trainingen geannuleerd, dit wordt minimaal een uur van tevoren  per mail doorgegeven of gecommuniceerd via een Pushbericht vanuit de Members App. Check bij slecht weer altijd even je mail en/of zet je Pushberichten aan in je Members App. Als een workout niet doorgaat, dan kan je deze inhalen op een ander moment.
Gaan de workouts door wanneer het regent?
De workouts gaan altijd door. De trainer zorgt ervoor dat je lekker warm blijft tijdens de training. Mocht je een licht regenjasje hebben, dan is dit prettig om te dragen tijdens de training. Alleen bij hele hevige regenval, onweer en ijzel gaan de workouts niet door, dit wordt minimaal een uur van tevoren per mail doorgegeven. Check dus bij slecht weer altijd even je mail. Als een les niet doorgaat, dan kan je deze workout inhalen op een andere dag.
Zijn er workouts op nationale feestdagen?
De workouts vinden het het hele jaar door plaats, op nationale feestdagen gaan de workouts niet altijd door. Dit kan verschillen per locatie en hiervan word je altijd over geïnformeerd. Meld je tijdig af zodat je deze workout op een ander moment in kan halen (binnen je geldige abonnementsperiode).
Mijn vakantie valt midden in een reeks workouts, kan ik de gemiste trainingen nog inhalen?
De workouts die je mist door vakantie kun je eenvoudig extra inplannen voor en na je vakantie binnen de periode van je abonnement. Maak gebruik van de Mom in Balance app om je voor de workouts af- en aan te melden.
Ik heb een blessure/complicaties, wat moet ik doen?

Als je door een blessure of complicaties tijdens of na de zwangerschap ineens niet meer kan meetrainen, laat dit dan zo snel mogelijk weten via de mail. Wij zetten je abonnement stop en activeren het weer zodra je de trainingen weer kunt hervatten.

Noteer altijd de locatie waar je traint, dan kunnen we je dit  snel in orde maken! 

Waar kan ik de Algemene Voorwaarden van Mom in Balance vinden?
De Algemene Voorwaarden staan helemaal onderaan elke pagina van de site. Je kunt ze vanaf deze locatie downloaden en uitprinten.
Abonnement
Wat zijn de tarieven van een abonnement?

ZWANGER WORKOUT / BACK IN SHAPE

€ 48,50 per maand voor 1x per week trainen

€ 68,50 per maand voor onbeperkt trainen

Mpower

€ 38,50 per maand voor 1x per week trainen

€ 52,50 per maand voor onbeperkt trainen

Ik wil mijn abonnement omzetten naar een ander abonnement, hoe doe ik dat?

Hiervoor mag je een mailtje sturen. Laat ons hierin graag weten welke training je wilt gaan volgen en per wanneer je de wijziging in wilt laten gaan.

Noteer altijd de locatie waar je traint, dan kunnen we je omzetting snel in orde maken! 

 

Ik heb een gratis proeflescode, hoe wissel ik deze in?
Wat goed dat je een keer komt meetrainen! Je kunt je aanmelden via de site. Door bij het aanmelden de kortingscode te gebruiken ben je aangemeld voor een gratis proefles. Na het versturen van het aanmeldformulier op de website ontvang je een bevestiging met alle nodige informatie over jouw proefles en het gebruik van de Members App.
Ik heb een proefles meegedaan en wil me graag opgeven voor het abonnement, hoe doe ik dit?
Wat goed dat je bij Mom in Balance komt trainen! Om je abonnement te activeren kun je je het beste nogmaals aanmelden via de aanmeldpagina, of door een mail te sturen naar info@mominbalance.nl. Geef hierin aan welke workout(s) je op welke dag(en) wilt volgen, dan plannen wij jou in.
Kan ik op ieder gewenst moment starten met mijn abonnement?
Ja, het is goed mogelijk om op ieder gewenst moment van start te gaan. In de eerste maand dat je traint betaal je naar rato van het aantal workouts.
Hoe moet ik de abonnementskosten betalen?

De betaling gaat via automatische incasso en het maandbedrag wordt aan het einde de maand geïncasseerd. We incasseren achteraf. Als je halverwege de maand start of stopt dan betaal je een half maandbedrag. Zie ook onze algemene voorwaarden

Ik zou graag mijn abonnement omzetten van onbeperkt naar 1 x per week trainen

Dit kan! Wanneer je je abonnement wilt omzetten van een onbeperkt abonnement naar een abonnement voor 1x per week trainen zal dit ingaan op de eerste van de maand van de daaropvolgende maand. Mail voor deze wijziging en laat ons graag weten voor welke vaste workout je ingepland wilt blijven, dan maken wij dit in orde voor je.

Hoe beƫindig ik mijn abonnement?

Stuur een mail met daarin per wanneer je je abonnement wilt beëindigen en het liefst ook met de reden waarom. Je ontvangt vervolgens van ons een bevestiging van opzegging. Houd er rekening mee dat een opzegtermijn van 1 maand van toepassing is.

Noteer altijd de locatie waar je traint.

Ik ben gestopt met de workouts en toch is er nog geld van mijn rekening afgeschreven, hoe kan dat?
We incasseren achteraf, dus altijd voor de maand eraan voorafgaand. Bij de omschrijving van de incasso staat de periode waarover het bedrag is afgeschreven.
Worden de workouts vergoed door mijn zorgverzekeraar?
De Zwanger workouts wordt op dit moment voor een deel vergoed door CZ, De Amersfoortse, Holland Zorg, Nationale-Nederlanden, OHRA, OZF Achmea, Pro Life, Salland zorgverzekeringen, Studenten Goed Verzekerd, Zilveren Kruis en ZorgDirect. 

De Back in Shape workout wordt ook voor een deel door enkele zorgverzekeraars vergoed. Check je polis of neem contact op met je verzekeraar voor meer informatie.
Zwanger Workout
Ik ben zwanger, wanneer kan ik starten met de workouts?
Vanaf het moment dat je zwanger bent, ben je van harte welkom bij de zwanger workouts. De meeste deelnemers starten rond 12 tot 16 weken zwangerschap met de workouts. Doortrainen kan tot de uitgerekende datum.
Ik train nu met Mpower en ik ben in goede vorm, wanneer moet ik overschakelen naar de zwangerschap workout?

Ons advies is bij een zwangerschapsduur van maximaal 16 weken over te stappen naar onze Zwanger workout. Mpower is niet geschikt voor het zwangere lichaam. Vertel je Mpower trainster dat je zwanger bent zodra je dit weet.  

Ik heb last van mijn bekken/bekkeninstabiliteit, kan ik dan wel meetrainen?
Je kunt zeker meetrainen. Laat het van te voren wel aan ons weten zodat de trainers hier rekening mee kunnen houden tijdens de training. Juist bij klachten wordt geadviseerd om te blijven bewegen en de spieren rondom het bekken hiermee te versterken. We werken nauw samen met bekkentherapeuten.
Ik heb 3 maanden meegetraind in de Zwanger Workout en wil graag nog even doortrainen.
Dat kan, je abonnement loopt automatisch door tot maximaal je uitgerekende datum. Mocht je eerder willen stoppen, dan kan je dit op elk gewenst moment per mail aan ons doorgeven via info@mominbalance.nl, of gebruik het contactformulier.
Ik wil graag meedoen, maar kan maar een paar weken meedoen omdat ik bijna uitgerekend ben.
Dat kan! Het is altijd goed om aan je conditie te werken, en het werkt in je voordeel tijdens de bevalling! Het abonnement loopt door tot maximaal je uitgerekende datum. Als je aan ons doorgeeft wanneer je wilt stoppen via info@mominbalance.nl of via ons contactformulier, kan je na de bevalling weer doorgaan met de Back in Shape Workouts. 
Ik wil stoppen met de zwanger workout, hoe geef ik dit aan?

Voor al onze lidmaatschappen geldt een minimum duur van 3 maanden, zo ook voor onze Zwanger workout. Wanneer je eerder dan de uitgerekende datum (tevens automatische stopdatum van het Zwanger abonnement) wilt stoppen met de workout mag je dit doorgeven via info@mominbalance.nl. Vermeld hierbij graag de reden van opzeggen.

Back in Shape Workout
Ik wil graag starten met Back in Shape. Wat moet ik daarvoor doen?

Zes weken na je bevalling mag je weer actief gaan sporten. We hopen je dan weer terug te zien bij de Back in Shape Workout, waar je echt actief aan je herstel kunt gaan werken. Je kunt je aanmelden voor Back in Shape via onze site. Als je nog credits had vanuit een eerder abonnement, dan kan je deze alsnog inzetten bij Back in Shape, naast je vaste training. 

Ik ben net bevallen, wanneer kan ik starten met de workouts?
Vanaf de zesde week na de bevalling kun je weer starten met ons Back in Shape programma. Heb je een pittige bevalling gehad met complicaties? Overleg dan even met je gynaecoloog per wanneer je kunt starten.
Ik ben alweer enkele maanden geleden bevallen en wil sporten, welke workout is voor mij geschikt?

Ook als je al wat langer geleden bent bevallen adviseren we je altijd om te starten met Back in Shape. In overleg met je trainster kan je (versneld) doorstromen naar Mpower. 

Mpower Workout
Wat is Mpower?
Mpower is een intensieve training die uitdaging, competitie én fun combineert en zo body en mind een boost geeft. Mpower richt zich op ambitieuze en actieve vrouwen die topfit willen zijn. De workout is geschikt voor alle vrouwen die uitgedaagd willen worden, en er altijd naar streven het beste uit zichzelf te halen. Wij raden echter aan om pas minimaal vijf maanden na je bevalling met Mpower te beginnen.
Is Mpower voor ieder workout niveau?
De Mpower workout is voor alle niveaus. Ook wanneer je (nog) niet fit bent. Onze professionele trainers adviseren jou welke oefeningen je wel of nog niet kunt doen.
Ik heb al een tijd niet gesport, kan ik direct instappen bij de Mpower trainingen?
Het is goed mogelijk om op je eigen niveau je trainingen op te bouwen binnen de Mpower workout. We zullen je motiveren om wekelijks de workouts te volgen zodat je binnen no-time weer topfit zal voelen.
Ik heb een goede conditie, zijn de Mpower workouts uitdagend genoeg voor mij?
Jazeker, de Mpower trainingen zijn uitdagende trainingen waarin je jezelf op je eigen niveau kan challengen. Ook worden er op de verschillende trainingslocaties toegewerkt naar een trainingsdoel met deelname aan loopjes.
Wat biedt Mpower, naast de workout, nog meer?

Elke twee maanden staat in de Mpower workout één onderdeel centraal, bijvoorbeeld de core of de billen & benen. Alle Mpower members hebben toegang tot de homeroutine video's waar je ook thuis mee aan de slag kunt. We houden je persoonlijke records bij en dagen je uit nét dat beetje extra te geven. Zo haal je meer uit je workout! Daarnaast worden er verschillende Mpower clinics georganiseerd en zijn er speciale Body & Mind challenges met tips over voeding en ontspanning.Members App
Wat is de Mom in Balance app?

De Mom in Balance app is een handige tool om je trainingen te beheren. Je ziet wie er nog meer aangemeld staan in jouw trainingen, je kan je voor wanneer nodig afmelden en inhaaltrainingen plannen. Er staan video's voor je home routine, ontspanningsoefeningen enlekkere recepten ter inspiratie.

Ik kan niet inloggen, wat moet ik doen?

Alle informatie over inloggen staat in de bevestigingsmail die je van ons hebt ontvangen. Mocht je ondanks deze gegevens niet in kunnen loggen, neem dan contact op met Mom in Balance via info@mominbalance.nl. Stuur ons een printscreen van je foutmelding en wij helpen je graag het probleem op te lossen.

Ben je net overgestapt van locatie? Dan kan dat het probleem zijn. De Members App heeft moeite met die overstap. Probeer het na 1 a 2 weken nogmaals, log je uit en weer aan; dan zou het goed moeten gaan.

Moet ik push berichten aanzetten?

Wij raden je aan om de push berichten (notificaties) van deze app aan te zetten. Belangrijke info als cancelen of éénmalige wijzigingen van je workout wordt via een pushbericht gedeeld met je. Voor de zekerheid ontvang je ook altijd en e-mail van dit bericht.

Kan ik een workout verplaatsen?

Als je een workout moet missen kan je je afmelden via je Mom in Balance Members App. Dit kan tot een uur voor aanvang van de training. Bij een abonnement van 1x per week ontvang je bij afmelding van een workout een credit waarmee je een inhaal training kan inplannen op een andere dag en/of locatie. Je kan maximaal 4 credits opsparen. Een credit is te verzilveren binnen een abonnement en verloopt niet.