NL EN 

OVER ONS

OVER ONS

ONZE MISSIE

A busy life is a happy life! Eerlijk is eerlijk, soms is het met kinderen, vrienden, werk én een overvolle agenda best een hele uitdaging. Onze missie is om met ons netwerk van positieve vrouwen zoveel mogelijk (aanstaande) moeders te helpen aan een sterke, energieke basis. Als jij fysiek en mentaal goed in je vel zit is het makkelijker om de juiste keuzes te maken, te werken aan je persoonlijke ambities én te genieten van je gezin.

We touch women's lives around the world, INSPIRE them to be fit and healthy, to be at their best. We believe in a POSITIVE and PERSONAL approach. We will do the BEST we can. Always.

WAAR HET IS BEGONNEN

Meet our founder: Esther van Diepen. Moeder van vier kinderen, succesvol ondernemer en fanatiek sporter. Samen met haar man en kinderen woonde ze een tijd in New York en maakte ze daar kennis met de cultuur van sportende (soon to be) moeders in stadsparken. Zo kwam ze op het idee voor Mom in Balance! In samenwerking met diverse deskundigen legde ze de basis voor ons unieke sportprogramma. In 2008 keerde ze terug naar Nederland om het programma hier uit te rollen… and the rest is history.

MOM IN BALANCE

Wij geven outdoor trainingen voor zwangeren, hersteltraining na de bevalling en total body workouts voor vrouwen. Onze trainingen helpen je sterker te worden en je conditie te verbeteren, maar ze geven je ook energie en een positieve mindset. Onderzoek heeft uitgewezen dat sport veel verder gaat dan het fysieke. Sporten zorgt er onder meer voor dat wij socialer zijn, meer zelfvertrouwen hebben, beter kunnen focussen en ons beter kunnen inleven in anderen. Precies wat je nodig hebt in de eerste jaren van het moederschap! Door sport kun je meer aan en blijf je in balans.

We hebben inmiddels meer dan tien jaar ervaring en je vindt onze trainers in bijna alle parken van Nederland, en ook in het buitenland. Mocht je een keer in de buurt zijn, je kunt altijd meetrainen op een andere locatie!

HET SPORTPROGRAMMA

Het Mom in Balance sportprogramma is speciaal ontwikkeld voor vrouwen tijdens de zwangerschap, voor een goed herstel daarna en voor een goede worklife balance. Onze workouts zijn ontworpen in samenwerking met de beste gynaecologen en bekkenbodemtherapeuten, speciaal afgestemd op het zwangere, herstellende en fitte lichaam.

● Sporten in de buitenlucht, het hele jaar door!
● Functionele total body workout speciaal voor het zwangere/herstellende lichaam.
● Extra aandacht voor een sterke rug en stabiliteit van het bekken. 
● Bewustwording en daarna herstel van de bekkenbodemspieren. 
● Verbeter je conditie met cardio oefeningen.
● Ontmoet andere inspirerende vrouwen in dezelfde fase bij jou uit de buurt.

Meedoen met onze workouts kan met een flexibel abonnement of binnen een 12 of 18 maanden abonnement, waarbinnen je makkelijk kunt switchen naar andere workouts. Binnen de 12 en 18 maanden abonnementen kies je zelf met welke workout (Zwanger, Back in Shape of Mpower) jij wilt starten. Klik hier om je aan te melden.

ONZE TRAINERS

De trainersopleiding van Mom in Balance is officieel gecertificeerd door National Academy of Sports Medicine (NASM) en door Athletics Fitness Association of America (AFAA).

   

De trainers van Mom in Balance worden intern opgeleid door ons professionele opleidingsteam, waar praktijk en theorie worden afgewisseld. Trainers lopen een stage, waarna zij een officieel certificaat ontvangen van Mom in Balance. Daarnaast zien we alle trainers ieder half jaar terug waarbij hun kennis wordt aangevuld met de nieuwste ontwikkelingen.

Wil jij trainer worden? Op dit moment zijn wij op zoek naar trainers in het hele land om ons team te komen versterken. Klik hier voor de vacature. 

WE ZIJN EEN ERKENDE INTERVENTIE

Mom in Balance is uitgeroepen tot een erkende interventie door het Kenniscentrum Sport & Bewegen. Er bestaan veel verschillende leefstijlinterventies in Nederland en het is lang niet altijd duidelijk welke kwaliteit en effecten ze leveren. Door interventies te beoordelen wordt het kaf van het koren gescheiden en wordt de kwaliteit en effectiviteit van interventies zichtbaar gemaakt.